Έκλεισαν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ και σε λίγο θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα για την ανάδειξη του προέδρου του κόμματος, μετά την παράταση μισής ώρας που ανακοίνωσε η ΕΔΕΚΑΠ. Αντιμέτωποι είναι ο νυν πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας. Συνολικά ψήφισαν 213.000. 

Χαμηλότερη καταγράφεται η προσέλευση από τον α' γύρο 

Στους 181.000 ήταν η συμμετοχή στις 17:30, ενώ την προηγούμενη Κυριακή είχαν ψηφίσει 234.343 φίλοι και μέλη του κόμματος έως τις 17.00. Καταγράφεται μείωση συμμετοχής κατά 26,34% σε σχέση με τον πρώτο γύρο, ποσοστό που «φλερτάρει» με το 30% της αποχής, στις εσωκομματικές εκλογές του 2021. 

Ασφαλές αποτέλεσμα για τη μονομαχία Ανδρουλάκη - Δούκα θα υπάρχει στις 21:00

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, στον πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής, ήρθε πρώτος με 29,64% ενώ ο Χάρης Δούκας οριακά δεύτερος, με 21,41% έναντι του Παύλου Γερουλάνου με 21,12%, μετά το πολύωρο θρίλερ της καταμέτρησης των ψήφων.

Ο Παύλος Γερουλάνος δεν εξέφρασε τη στήριξή του σε κάποιον από τους δύο υποψηφίους, αλλά παρότρυνε τον κόσμο να ψηφίσει όποιον επιθυμεί, η Νάντια Γιαννακοπούλου στήριξε ευθέως τον Χάρη Δούκα όπως και ο Νίκος Παπανδρέου, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου εξέδωσε μια δήλωση έμμεσης στήριξης στον δήμαρχο Αθηναίων.

Δικαίωμα συμμετοχής στη σημερινή ψηφοφορία είχαν οι 303.000 που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή. Οι δύο διεκδικητές Ανδρουλάκης και Δούκας πήγαν νωρίς να ψηφίσουν, ενώ όλοι οι υποψήφιοι του α΄ γύρου και οι πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι του κόμματος απηύθυναν μήνυμα ενότητας.