Στην Τουρκία, οι κάλπες για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές ανοίγουν σε λιγότερο από 24 ώρες, μέσα σε κλίμα ακραίας πόλωσης και όλα τα σενάρια ανοιχτά για τον νικητή. Σε μια διακαναλική συνέντευξη σε 25 κανάλια ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαβεβαίωσε ότι αν ηττηθεί στις αυριανές εκλογές θα κάνει ό,τι αποφασίσει η δημοκρατία.

«Ερχόμαστε στην εξουσία με δημοκρατικά μέσα και θα θεωρήσουμε νόμιμο όποιο αποτέλεσμα προκύψει από τις κάλπες» υπογράμμισε.

Την ίδια στιγμή όμως ο αντίπαλός του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ο οποίος έδωσε συνέντευξη χθες βράδι σε ένα μοναδικό κανάλι επέκρινε το φαινόμενο και σε ανάρτησή του στο Twitter είπε ότι μια τέτοια κατάσταση δεν θα συνέβαινε αν εκείνος ήταν στην εξουσία. Υποσχέθηκε δε ότι «όσο κυβερνάμε αυτήν τη χώρα, δεν θα δείτε ποτέ ξανά όλα τα κανάλια να μεταδίδουν το ίδιο. Πάντως στην ίδια συνέντευξή έκανε ένα βήμα απέναντι στους Ρώσους τους οποίους είχε κατηγορήσει ότι ήταν πίσω από το επιλήψιμο βίντεο που προκάλεσε την αποχώρηση του προεδρικού υποψηφίου Μουαρεέμ Ιντζέ. «Δεν έχω τίποτα κατά του ρωσικού λαού» είπε, εμείς κάναμε μια προειδοποίηση με βάση τις πληροφορίες που είχαμε.

Πάντως το αποτέλεσμα παραμένει αβέβαιο παρά το γεγονός ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις χθες βράδυ έδειχναν ενίσχυση του προέδρου Ερντογάν.

Στο μεταξύ από τις 18:00 θα επιβληθούν απαγορεύσεις για διασπορά προπαγάνδας, όλοι οι δημόσιοι χώροι ψυχαγωγίας θα παραμείνουν κλειστοί. Δεν θα υπάρξουν ειδήσεις ή εκπομπές πολιτικού περιεχόμενου μέχρι να κλείσουν αύριο οι κάλπες. Πάντως,

ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ολοκληρώσει την προεκλογική του εκστρατεία απόψε αργά το απόγευμα με την προσευχή που θα κάνει στο τέμενος της Αγίας Σοφίας-ι Κεμπίρ στην Κωνσταντινούπολη.