Στο 40,77 η συμμετοχή στις εκλογές μέχρι τις 17:00, οπότε και πραγματοποίησε νεότερη ενημέρωση το Υπουργείο Εσωτερικών. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΣ τον Μάιο την ίδια ώρα η συμμετοχή είχε φτάσει το 48,76%, γεγονός που σημαίνει πως υπάρχει μία απόκλιση της τάξης του 8%.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ενημέρωση των 13:30, η συμμετοχή ήταν στο 29,13%, δηλαδή μειωμένη συγκριτικά με τις εκλογές της 21ης Μαΐου. 

Οι περιοχές με τη χαμηλότερη και την υψηλότερη συμμετοχή

Σύμφωνα με τον κ. Σταυριανουδάκη στο δείγμα που συγκεντρώθηκε μέχρι τις 16:30 το απόγευμα οι εκλογικές περιφέρειες με το υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής είναι ο Βόρειος τομέας της Αθήνας με 48,13% και ακολουθούν με περίπου 45% Β΄ Θεσσαλονίκης, Ανατολική Αττική, Φθιώτιδα, Νότιος τομέας Αθήνας και Ηράκλειο Κρήτης.

Στον αντίποδα το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές καταγράφεται στη Φλώρινα (25%) με το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής να εντοπίζεται στην Κεφαλονιά (27%) ενώ κάτω του 30% βρέθηκε η συμμετοχή σε Λακωνία και Ευρυτανία.

Μέχρι τις 13:30, υψηλότερη ήταν η συμμετοχή στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου ψήφισε ο ένας στους τρεις εγγεγραμμένους (33,52%) και ακολουθούν η Φθιώτιδα, η Β' Θεσσαλονίκης, ο Βόρειος Τομέας Αθηνών, η Ανατολική Αττική και η Λάρισα.

Αντίθετα, η χαμηλότερη συμμετοχή παρατηρήθηκε στη Φλώρινα με ποσοστό 17,03% και ακολουθούν, Κεφαλονιά, Ευρυτανία Λακωνία και Λευκάδα.