Το 54% των Ελλήνων ψηφοφόρων που ζουν στην Κωνσταντινούπολη προσέτρεξε για δεύτερη φορά στις κάλπες, οι οποίες στήθηκαν στο Σισμανόγλειο Μέγαρο Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Πόλη. Πιο συγκεκριμένα, από τους 91 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι 49.

Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί πως στις προηγούμενες εκλογές της 21ης Μαΐου η συμμετοχή ήταν περισσότερο ανεβασμένη, φτάνοντας το 67%, με τους 57 από τους 85 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα. 

Ακόμα, επισημαίνεται πως το εκλογικό τμήμα στο Γενικό Προξενείο της Κωνστνατινούπολης είναι το μοναδικό στην Τουρκία και εκτός από τις περιοχές δικαιοδοσίας των προξενείων της Άγκυρας και της Σμύρνης, καλύπτει επίσης και άλλες χώρες, όπως την Αρμενία, τη Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν και το Καζακστάν. Παρόλα αυτά, η ελληνική κοινότητα αυτών των χωρών δεν παρουσίασε ενδιαφέρον να ταξιδέψει ως εκεί για να ψηφίσει.  

Υπενθυμίζεται πως οι ομογενείς στο εξωτερικό ψήφισαν χθες, Σάββατο 24 Ιουνίου, όπως και στις προηγούμενες εκλογές τον Μάιο.