Εδώ και πολλά χρόνια η Αριστερά θεωρούσε ότι κατέχει το μονοπώλιο στην κοινωνική ευαισθησία. Προωθούσε ένα πολιτικό αφήγημα που είχε στον πυρήνα του τους μη προνομιούχους και εκείνους που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη. Πάσχιζε να σηκώνει τείχη στους πολιτικούς αντιπάλους της, κατηγορώντας τους για ταξικές πολιτικές που βόλευαν τους λίγους. Ομως όλα αυτά ξεχάστηκαν όταν ο λαός τής έδωσε την ευκαιρία να κυβερνήσει το 2015, αφού πρώτα συμμάχησε με τον κ. Καμμένο. 

Πόσο άραγε ευνόησε τους μη προνομιούχους το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015; Τι κόστος είχε για τους εργαζόμενους το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο με την υπογραφή του κ. Τσίπρα που χρέωσε τη χώρα με 100 δισ. ευρώ; Πόσο προοδευτικό ήταν να «ταράξεις» την κοινωνία με 40 νέους φόρους; Ηταν κοινωνικά δίκαιη η κατάργηση του ΕΚΑΣ; Η εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων; Η απίστευτη μείωση των συντάξεων χηρείας; 

Τώρα ο κ. Τσίπρας επανέρχεται ζητώντας μια ακόμη ευκαιρία, παρουσιάζοντας ένα νέο πρόγραμμα που κοστίζει 83 δισ. και το οποίο είναι copy paste του προγράμματος Θεσσαλονίκης του 2015. Αρνείται μάλιστα την κοστολόγησή του από το ΓΛΚ. Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ για να τάζουμε λαγούς με πετραχήλια, να μοιράζουμε ανέξοδες υποσχέσεις. 

Η Νέα Δημοκρατία έχει στον πυρήνα της ιδεολογίας της το συμφέρον των πολλών. Από το 2019 κι έπειτα, μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες και με αλλεπάλληλες κρίσεις, κράτησε την κοινωνία και την οικονομία όρθια. Τίμησε το συμβόλαιο εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Στάθηκε δίπλα σε εκείνους που είχαν περισσότερη ανάγκη. Μείωσε τους φόρους με έμφαση στα χαμηλότερα εισοδήματα. Μείωσε τις ασφαλιστικές εισφορές. Αύξησε τις επενδύσεις, κήρυξε τον πόλεμο στη ανεργία και κατάφερε να τη ρίξει δραστικά. Αύξησε τον κατώτατο μισθό κατά 20%. Πέτυχε χειροπιαστά αποτελέσματα, δημιουργώντας ένα ανθεκτικό δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Απέδειξε ότι παραμένει η μεγάλη λαϊκή, φιλελεύθερη και κοινωνική παράταξη. 

Αυτήν την τετραετία πετύχαμε πολλά. Θέλουμε όμως να κάνουμε ακόμα περισσότερα. Υπάρχουν ακόμα προβλήματα που χρειάζονται λύσεις. Κοιτάμε λοιπόν τους πολίτες στα μάτια και τους λέμε: Πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Πρέπει να ενισχυθεί το διαθέσιμο εισόδημα με ακόμα μεγαλύτερη μείωση των φόρων. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε πιο δραστικά την ακρίβεια. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα υγείας. Πρέπει να δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες στα νέα τα παιδιά που αγωνιούν για το μέλλον τους. Αποτελεί απόπειρα εκμαυλισμού των νέων η πρόταση Τσίπρα για κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια και οι υποσχέσεις ότι όλα μπορούν να γίνουν χωρίς κόπο, αλλά με τρόπο. 

Εμείς δεσμευόμαστε για μια καλύτερη Ελλάδα που πιστεύει στις αξίες της εργατικότητας και του φιλότιμου, όχι της ήσσονος προσπάθειας και του βολέματος. Οι πολιτικές μας έχουν εθνικό και κοινωνικό πρόσημο! Αυτή είναι η δέσμευσή μας για ένα καλύτερο αύριο στη Δυτική Αθήνα και σε ολόκληρη τη χώρα. 

Ζητάμε ισχυρή λαϊκή εντολή για να το κάνουμε πράξη, να συνεχίσουμε το έργο μας, να δώσουμε στη χώρα τη θέση που της αξίζει. Μόνο μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορεί να το εγγυηθεί. Με σχέδιο και αποφασιστικότητα, με τόλμη και διορατικότητα, βάζοντας τον άνθρωπο και τις πραγματικές ανάγκες του στο επίκεντρο της πολιτικής μας.

*Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, υποψήφιος βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία