Μετά τα τοπικά νομίσματα του Τσακαλώτου και της «Ομπρέλας», ο Θοδωρής Δρίτσας (εκ των βασικών στελεχών της τάσης του ΣΥΡΙΖΑ) θέτει θέμα... ανταλλακτικής οικονομίας. Το σχόλιο του Κώστη Χατζηδάκη επικό: «Δηλαδή σου δίνω αλεύρι, μου δίνεις τυρί;»

Στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να έχουν ξεφύγει πλειοδοτώντας σε μια λογική που παραπέμπει στις ΔΗΜΗΤΡΕΣ του Γιάνη Βαρουφάκη, προκαλώντας ένας είδος τρόμου για το τι μπορεί να συμβεί την επόμενη ημέρα στην περίπτωση που καταστεί εφικτή η ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, όπου βρέθηκε και ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Θοδωρής Δρίτσας απαντώτας σε ερώτηση αναφορικά με την πρόταση για «τοπικά συπληρωματικά νομίσματα» (που καταγράφηκε σε κείμενο της «Ομπρέλας» του Ευκλείδη Τσακαλώτου) υποστήριξε πως υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες στις περιφέρειες των οποίων χρησιμοποιείται η... ανταλλακτική οικονομία.

Το σχόλιο του Κωστή Χατζηδάκη επικό: «Δηλαδή σου δίνω αλεύρι, μου δίνεις τυρί;» ρώτησε τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι η ανταλλακτική οικονομία όπως την περιγράφει, με τον Θοδωρή Δρίτσα ν' απαντά ότι αυτό γινόταν παλιά στα... χωριά, χωρίς όμως να διευκρινίζει τι εννοεί.