«Η Νέα Δημοκρατία ήταν η μόνη που διατύπωσε σοβαρή κυβερνητική πρόταση απέναντι στις τραγελαφικές και αδιέξοδες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας ως μεγάλο όπλο την αξιοπιστία της κατά τη διάρκεια της τετραετίας και τη συνέπεια λόγων και έργων, αφού όλα όσα είχε δεσμευθεί τα έκανε πράξη» επισήμανε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και υποψήφιος βουλευτής στον Νότιο Τομέα της Αθήνας, Τάκης Θεοδωρικάκος

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας τόσο καλύτερες θα είναι οι συνθήκες για την εφαρμογή απαραίτητων μεταρρυθμίσεων. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία με την αξιοπιστία, τις δεσμεύσεις και το σχέδιο για το αύριο θα πετύχουν ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα» προέβλεψε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: «έχει κι άλλο ένα άλλο ατού αυτή η παράταξη: μιλώντας πάντοτε τη γλώσσα της αλήθειας, αναγνωρίζει λάθη, αδυναμίες και καθυστερήσεις, ακούει την κριτική των πολιτών και κάνει συνεχή προσπάθεια για να βελτιώνεται, γιατί η σχέση πολιτικών και κοινωνίας πρέπει να είναι μια αμφίδρομη». 

Τσίπρας σε απόγνωση 

Απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα περί «γραφικής Βουλής», ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι αυτό θα είναι αποτέλεσμα της απλής αναλογικής που ο ίδιος ψήφισε για να βάλει εμπόδια στη Νέα Δημοκρατία. «Και τώρα έρχεται κι επιρρίπτει ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ποιοι και πόσοι θα μπουν στο Κοινοβούλιο. Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε εκλογική απόγνωση» τόνισε και εξήγησε: «αλλάζει τη στρατηγική του μέρα με την ημέρα. Κάνει κάθε φορά το αντίθετο από αυτό που θα ήταν λογικό και κανονικό να κάνει. Με αυτόν τον τρόπο απλώς αποδεικνύει ότι δεν έχει τελικά καμία πολιτική ταυτότητα και δεν έχει σταθερό πολιτικό κέντρο βάρους για να μπορεί να δημιουργήσει σοβαρές σχέσεις με την ελληνική κοινωνία». 

«Ο ελληνικός λαός απέρριψε την καταστροφολογία του κ. Τσίπρα, που υποστήριζε ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν η χειρότερη μεταπολιτευτική κυβέρνηση, όταν την τετραετία που πέρασε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατάφερε μέσα στη δίνη διεθνών κρίσεων να κρατήσει όρθια τη χώρα» κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.