«Ο κόσμος θέλει σιγουριά, σταθερότητα, ισχυρό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη θέση του πρωθυπουργού» τόνισε, μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και υποψήφιος βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου Τάκης Θεοδωρικάκος. Πιο συγκεκριμένα, ο κύριος Θεοδωρικάκος κάλεσε τον κόσμο «να συμμετέχει στις εκλογές», γιατί «είναι προς το συμφέρον της Πατρίδας μας, η αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ είναι η μόνη λύση για να προχωρήσουν οι αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος».

Επίσης, επεσήμανε ότι αν δεν υπήρχε η απλή αναλογική που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν στην διακυβέρνηση του τόπου η ΝΔ θα ήταν ήδη κυβέρνηση με 172 βουλευτές. «Οι πολίτες θα επιβεβαιώσουν την επιλογή της 21η Μαΐου και για αυτό βλέπω ισχυρές δυνατότητες στη ΝΔ να ανεβάσει τα ποσοστά της ακόμη περισσότερο», προσέθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Είναι αδιανόητο να εργαλειοποιούν μία τραγωδία»

Αναφερόμενος στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε ότι είναι εμφανές πως έχει τεράστια προβλήματα στρατηγικής και ότι έχει παραδεχτεί την ήττα του. Στο πλαίσιο αυτό, καυτηρίασε τη στάση του κόμματος στο θέμα του ναυαγίου της Πύλου: «Είναι αδιανόητο να εργαλειοποιούν μία τραγωδία για να κερδίσουν -όπως νομίζουν- κάποιες ψήφους, συκοφαντώντας την Ελλάδα», ενώ τόνισε: «Ο ελληνικός λαός στις 21 Μαΐου καταδίκασε την καταστροφολογία, τη δαιμονοποίηση των πάντων, τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία».

Ερωτηθείς για το θέμα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη επισήμανε ότι ακόμη αρνούνται να δηλώσουν πως εκπροσωπούν την μουσουλμανική μειονότητα, κάτι που έκανε ο υποψήφιος της ΝΔ ο οποίος και αποχώρησε από την εκλογική μάχη για να μη δημιουργούνται αντιπερισπασμοί.