Σκληρή επίθεση στην αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Οικονόμου. Μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Open ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι αλλάζει την Ελλάδα, την ώρα, που οι κ. Τσίπρας και Ανδρουλάκης μάχονται για την πατρότητα του 1981.

«Στις εκλογές δεν πάμε με τα «αν» και με υποθέσεις, πάμε με προϋποθέσεις. Ο ελληνικός λαός είναι ώριμος, μας γνωρίζει όλους καλά και δεν περιμένει να μας γνωρίσει τέσσερις μέρες πριν από τις εκλογές. Γνωρίζει ότι ο κ. Ανδρουλάκης είναι θιασώτης της αοριστίας με αυτό το αδιανόητο για τον «άγνωστο Χ» Πρωθυπουργό της χώρας, το οποίο κατά τη γνώμη μου αποτελεί και θεσμικό ατόπημα.

Ο κ. Τσίπρας από την άλλη με την ασάφειά του. Το μοναδικό σαφές για το οποίο μάχονται είναι το ποιος διεκδικεί την «πατρότητα» του 1981, το οποίο παρεμπιπτόντως είναι πιο κοντά στο 1940 παρά στο 2023. Οι πολίτες, πηγαίνοντας προς τις κάλπες, θα αξιολογήσουν τις προϋποθέσεις για μια Ελλάδα ισχυρή.

Αυτή είναι η κάλπη που έχουμε μπροστά μας, η κρίσιμη και σημαντική κάλπη είναι αυτήν την Κυριακή, 21 Μαΐου», επέμεινε ο Γιάννης Οικονόμου και τόνισε ότι «έχει νόημα να φωτίσουμε τις διαφορετικές αντιλήψεις, που υπάρχουν. Υπάρχει μία αντίληψη, που εκφράζει ότι ο πρωθυπουργός, ως πρόσωπο, δεν έχει σημασία. Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι ο Πρωθυπουργός έχει σημασία.

Ο Πρωθυπουργός που θα είναι εκεί να σηκώσει το τηλέφωνο όταν θα κληθεί να διαχειριστεί μια προσφυγική κρίση, σαν και αυτή που διαχειρίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Έβρο, έχει σημασία. Ο Πρωθυπουργός που θα λάβει τις αποφάσεις να ενισχύσει τη χώρα με αμυντικές συμφωνίες και εξοπλιστικά προγράμματα, σε μια νοτιοανατολική Ευρώπη που δεν θα είναι ποτέ σε ησυχία, έχει σημασία. Ο Πρωθυπουργός που θα κληθεί να εισηγηθεί και να υλοποιήσει πολιτικές όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, το πλαφόν στο φυσικό αέριο, να πρωταγωνιστήσει σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο των σύγχρονων απειλών που αισθάνεται η χώρα, έχει σημασία.

Ο Πρωθυπουργός που θα είναι εκεί να βάλει συνθήκες αξιολόγησης και να σπρώξει την Ελλάδα για να αλλάξει -ίσως όχι με τους ρυθμούς που θα θέλαμε παντού, όμως αλλάζει- έχει σημασία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι αυτό το βάρος μπορεί να το σηκώσει. Ο λαός μας έχει αμάχητο τεκμήριο για το τι έκανε και τι έλεγε ο καθένας όσο κυβέρνησε».

Αναφερόμενος στους πολιτικούς αντιπάλους της Νέας Δημοκρατίας, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Οικονόμου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «δύο κοινά σημεία είναι αυτά που ενώνουν το αντιπολιτευτικό φάσμα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Το πρώτο κοινό σημείο είναι το μένος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το δεύτερο κοινό σημείο είναι η περιγραφή μιας πραγματικότητας που δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του σήμερα.

Δεν ισχυριστήκαμε ποτέ ότι είναι λυμένα όλα τα προβλήματα και όλα είναι ρόδινα. Δεν θα μπορούσαν να είναι ρόδινα σε ένα τυφώνα παγκόσμιων κρίσεων. Όμως, όπως και να το κάνουμε, η Ελλάδα δεν είναι ούτε τριτοκοσμική δικτατορία, ούτε ανελεύθερο καθεστώς στον Τύπο, ούτε παρουσιάζει σε επίπεδο κοινωνίας και οικονομίας αυτά που υποστηρίζουν.

Στην εκπαίδευση 25.000 εκπαιδευτικοί διορίστηκαν μετά από 12 χρόνια, στην υγεία στηρίξαμε το ΕΣΥ για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Οι θιασώτες της συναίνεσης και της απλής αναλογικής -γιατί εμείς δεν πιστεύουμε στην απλή αναλογική, δεν το κρύψαμε, πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει η πολιτική πρώτη ύλη- πώς μέσα σε 40 μέρες προεκλογικής περιόδου δεν συμφωνούν σε τίποτα και σε δυο μέρες θα το κάνουν; Αυτό του «άλλα λέμε πριν τις εκλογές και άλλα κάνουμε μετά» αποτελεί από μόνο του ύβρις και προσβολή στη νοημοσύνη των πολιτών. Πρωθυπουργός θα είναι ο Αρχηγός του πρώτου κόμματος, αυτός που οι πολίτες θα διαλέξουν ως Πρωθυπουργό».