«Δεν χωρούν πειραματισμοί. Η αποχή και η χαλαρή ψήφος θα βλάψουν τη χώρα και τις προοπτικές της», τονίζει σε συνέντευξή της στον ΑΠΕ-ΜΠΕ η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νότιο Τομέα Αθηνών, Ντόρα Πάλλη Πετραλιά.

Παράλληλα υπογραμμίζει πως η χώρα έχει ανάγκη από σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση, επισημαίνει γιατί οι πολίτες πρέπει να εμπιστευτούν τη ΝΔ και στέλνει το μήνυμά της στους ψηφοφόρους της εκλογικής της περιφέρειας.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

ΕΡ: Μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου. Τι έχετε να πείτε στους ψηφοφόρους που δηλώνουν αναποφάσιστοι;

ΑΠ: Να σκεφτούν και με την καρδιά και με το μυαλό τους. Και να ζυγίσουν την απάντησή τους χωρίς να βάζουν στην άκρη τους προβληματισμούς τους. Να συγκρίνουν την Ελλάδα του 2019 με αυτή του σήμερα. Το δίλημμα είναι σαφές: Πολιτική σταθερότητα και φυγή προς τα μπρος με μεγαλύτερη ταχύτητα, εξειδικευμένους στόχους, πολιτικές και κοστολογημένα προγράμματα για τη στήριξη της κοινωνίας ή επιστροφή σε ένα παρελθόν που κόστισε ακριβά στη χώρα και στους πολίτες; Και ποια είναι η άλλη επιλογή, με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που διακατέχεται από έναν ακατάσχετο λαϊκισμό, μπορεί να κοστίσει περισσότερο και να γυρίσει την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω; Αλήθεια, ποιος από όλες και όλους μας, θα ήθελε μία τέτοια εξέλιξη; Και αυτό το υπαρκτό δίλημμα, που θέτει η ίδια η ζωή, αφορά στα πάντα. Στο εισόδημα, στους μισθούς, στις συντάξεις, στη στήριξη της επιχειρηματικότητας όλων των βαθμίδων, στην ανάπτυξη με δίκαιο πρόσημο. Στην εξωτερική πολιτική, στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, στην περαιτέρω σύσφιξη και ενδυνάμωση των σχέσεών μας με τους παραδοσιακούς συμμάχους μας.

Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση δεν χωρούν πειραματισμοί. Η αποχή και η χαλαρή ψήφος θα βλάψει τη χώρα και τις προοπτικές της.

ΕΡ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει συνεχώς ότι η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι εθνική αναγκαιότητα. Απορρίπτετε δηλαδή το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας;

ΑΠ: Όλοι γνωρίζουν πως βρισκόμαστε μπροστά σε νέες προκλήσεις. Και η χώρα έχει ανάγκη από μία σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση για να τις αντιμετωπίσει. Αυτή είναι η πάγια θέση μας. Για να συνεχιστεί η πορεία προόδου και να γίνουν συμμέτοχοι σε αυτή όλοι οι Έλληνες.

Από την άλλη δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πρόταση. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ τάσσονται υπέρ της απλής αναλογικής, αρνούνται κάθε συνεργασία και κάθε συνεννόηση ακόμη και σε προγραμματικό επίπεδο. Εκείνοι λοιπόν την απορρίπτουν. Αλήθεια, τι θέλουν, τι προτείνουν στον ελληνικό λαό ακυβερνησία και χάος;

ΕΡ: Γιατί θεωρείτε ότι πρέπει οι πολίτες εμπιστευτούν τη ΝΔ και να της δώσουν δεύτερη εντολή διακυβέρνησης;

ΑΠ: Γιατί η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε πρωτόγνωρες κρίσεις (πανδημία, εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, αναθεωρητισμό από την Τουρκία, διεθνή ενεργειακή κρίση με τη συνεπακόλουθη ακρίβεια) κράτησε την κοινωνία και τους πολίτες όρθιους. Πέτυχε τη μεγαλύτερη μείωση του Δημόσιου Χρέους και της ανεργίας σε όλη την Ευρώπη. Μείωσε 50 φόρους και εισφορές. Αύξησε τις συντάξεις μετά από 12 χρόνια. Ανέβασε τον βασικό μισθό από 650 σε 780 ευρώ. Στήριξε το ΕΣΥ και όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Προχώρησε στην ψηφιοποίηση του κράτους. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δεύτερη θέση σε ρυθμούς ανάπτυξης στην ευρωζώνη.

Γιατί δοκιμασθήκαμε και τα καταφέραμε. Γιατί στο επίκεντρο της πολιτικής μας ήταν και παραμένει ο άνθρωπος. Φυσικά κάναμε λάθη και υπήρξαν παραλείψεις στο έργο μας. Αλλά με πολιτική γενναιότητα τα αναγνωρίσαμε και τις αποδεχθήκαμε. Τώρα ξεκινάμε από διαφορετική αφετηρία. Με την αξιοπιστία που μας δίνει η τήρηση των βασικών μας δεσμεύσεων και με το ρεαλισμό ενός σχεδίου για την επόμενη μέρα που θα αυξάνει το εισόδημα, και θα ενδυναμώνει το κοινωνικό κράτος για να υποστηρίζει όλους τους πολίτες γιατί θέσαμε την οικονομία σε πορεία σταθερής ανάκαμψης.

ΕΡ: Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους ψηφοφόρους της εκλογικής σας περιφέρειας στο Νότιο Τομέα Αθηνών;

ΑΠ: Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Γλυφάδα. Στα νότια προάστια ωρίμασα και δραστηριοποιήθηκα πολιτικά. Έχω ζήσει, έχω γνωρίσει, έχω αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου εδώ. Ξέρω καλά και τις δυνατότητες αυτής της μοναδικής περιοχής που ξεκινά από τον Υμηττό μας, διαπερνά το κέντρο και φτάνει μέχρι τη θάλασσα αλλά και τα προβλήματα, τις ανισότητες, όσα ακόμη πρέπει να γίνουν.

Ζητώ την εμπιστοσύνη τους για να εργαστώ με αφοσίωση δίνοντας βάρος στην ισότιμη ανάπτυξη που πρέπει να έχει η περιοχή μας αλλά και στα κοινωνικά ζητήματα που όλη μου τη ζωή ασχολούμαι μέσα από τον αθλητισμό και την υποστήριξη οικογενειακών προγραμμάτων.