Μετά τη λήξη του τριήμερου εθνικού πένθους για τα θύματα του ναυαγίου σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Πύλου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει στις περιοδείες σε όλη την Ελλάδα έξι ημέρες πριν τη λήξη της προεκλογικής περιόδου. 

Το πρόγραμμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας επανασχεδιάστηκε και το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Σπάρτη και το Γύθειο όπου στην κορυφή της θεματολογίας θα βρίσκεται, λόγω της τραγικής επικαιρότητας, το μεταναστευτικό. 

Το μεταναστευτικό μαζί με την οικονομία θα είναι και τα κεντρικά θέματα στη διακαναλική συνέντευξη που θα παραχωρήσει ο κ. Μητσοτάκης την Κυριακή στο Λαύριο, κατά τη διάρκεια της οποία θα αναπτύξει την ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας για το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, την αύξηση του αφορολόγητου για οικογένειας με παιδιά και την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας. Παράλληλα, θα παρουσιάσει και το κυβερνητικό πρόγραμμα για την υγεία που περιλαμβάνει την αύξηση κατά 10.000 του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων και τη δημιουργία έξι βάσεων ελικοπτέρων για διακομιδές. 

Σε Πάτρα, Ιωάννινα και Φιλιππιάδα τη Δευτέρα 

Την ερχόμενη Δεύτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Πάτρα, όπου ανέβαλε την ομιλία του την περασμένη εβδομάδα λόγω της ναυτικής τραγωδίας, και αμέσως μετά θα πάει στα Ιωάννινα και στη Φιλιππιάδα. Την ίδια ημέρα θα επισκεφθεί τα Ιωάννινα και ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά με βάση τα προγράμματα τους, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί δεν θα βρίσκονται στην πόλη την ίδια στιγμή. Ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στις 19:00 σε κεντρικό καφέ, στο πάρκο Λιθαρίτσια. 

Στη βόρειο Ελλάδα 

Την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Χαλκιδική και την Τετάρτη τη Θεσσαλονίκη. Η Νέα Δημοκρατία έχει στραμμένη την προσοχή της στη βόρειο Ελλάδα όπου τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης και της Νίκης είναι αυξημένα σε σχέση με τον πανελλαδικό μέσο όρο τους.  

Επίσης την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 20:00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Νέα Παραλία (άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου) η ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη συμπρωτεύουσα ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. «Οι Θεσσαλονικείς έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα νίκης στις 21 Μαΐου και θα το επικυρώσουν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Την Τετάρτη, θα στείλουμε όλοι μαζί από τη Θεσσαλονίκη το μήνυμα της αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας, της αυτοδύναμης Ελλάδας που προχωράει σταθερά, τολμηρά, μόνο μπροστά!», υπογραμμίζει η Πειραιώς.

Η ομιλία στο Σύνταγμα 

Η τελευταία προεκλογική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει στο Σύνταγμα την Παρασκευή 23 Ιουνίου. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μιλήσει για τη σημασία της ισχυρής αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας και για το πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας.