Τον κώδωνα του κινδύνου για την ακυβερνησία που σηματοδοτεί η  «προοδευτική συνεργασία» του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κρούσει εκ νέου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Λέσβο και τη Ρόδο όπου θα βρεθεί σήμερα, στο πλαίσιο των περιοδειών του ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

«Πράγματι δεν μπορώ να παρακολουθήσω αυτή την επικίνδυνη Βαβέλ της αντιπολίτευσης που μιλάει με ακατανόητες γλώσσες. Μπορώ, όμως, να διακρίνω τον γκρεμό στον οποίο μας οδηγούν», έκανε σαφές χθες από τον Βόλο ο πρωθυπουργός. Υπογράμμισε δε τη σημασία των εκλογών, καθώς «μας βρίσκουν σε ένα σταυροδρόμι επιλογής», όπως είπε. «Όχι ανάμεσα σε δύο κόμματα που θα κυβερνήσουν για μια τετραετία, αλλά ανάμεσα σε δύο κόσμους που θα καθορίσουν την εθνική πορεία για μια δεκαετία, είτε συνεχίζοντας στο δρόμο της σιγουριάς και της προόδου, είτε ρισκάροντας νέες περιπέτειες», ξεκαθάρισε.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων από έναν ανεξάρτητο εκτιμητή, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην απαντά, καθώς θα πρέπει να δικαιολογήσει το δικό του πρόγραμμα το οποίο ανέρχεται σε περισσότερα από 80 δισ. ευρώ. Αντίθετα επιμένει να παίζει το χαρτί των υποκλοπών, με τον Αλέξη Τσίπρα να λέει χθες από τη Λάρισα ότι ο πρωθυπουργός «παραδέχθηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών. Και παραδέχτηκε επίσης ότι δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις. Αν όμως δεν υπήρξε εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις, πώς ο ίδιος επικαλέστηκε το εθνικό απόρρητο στην εξεταστική για να συγκαλύψει την αλήθεια».

«Ο κ. Τσίπρας προσπαθώντας , όπως το συνηθίζει, να δημιουργήσει εντυπώσεις λόγω της χαμηλής απήχησης που είχαν τα μηνύματά του στο χθεσινό debate, μια μέρα μετά, ανακαλύπτει «σκάνδαλο». Αυτό που έκανε ο πρωθυπουργός στο debate δεν ήταν τίποτα περισσότερο από το να αναφέρει επί λέξει τον τίτλο του περιοδικού Economist που, σε αντίθεση με όσα λέει ο κ. Τσίπρας, κατατάσσει την Ελλάδα στη φετινή έκδοση τού "Δείκτη
Δημοκρατίας", 9 θέσεις ψηλότερα σε ετήσια βάση και 14 θέσεις ψηλότερα από το 2018», σχολίασε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Σήμερα στην Λέσβο θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της αξιοποίησης του πρώην ΚΥΤ Μόριας, από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, και τον δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη.

Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την παράδοση του παλιού στρατοπέδου και τέως ΚΥΤ στον δήμο Μυτιλήνης. Στη συνέχεια θα μεταβεί στην αγορά όπου θα μιλήσει σε πολίτες στη Στοά Βεκρέλλη.

Στις 12:30 ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος για το Βόρειο Αιγαίο.

Στις 14:30 ο κ. Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για τη Ρόδο, όπου στις 19:00 θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας.