Μήνυμα αισιοδοξίας για την Ελλάδα της επόμενης τετραετίας έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στους πολίτες της Πάτρας

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, επισημαίνοντας ότι δεν ήταν τυχαίο, ούτε αποτέλεσμα μιας καλής προεκλογικής εκστρατείας. «Πιστεύω ακράδαντα ότι στην κάλπη αυτή έκλεισε ένας κύκλος διχασμού, ένας κύκλος μαυρίλας και άνοιξε ένας κύκλος ενότητας και αισιοδοξίας για την ισχυρή πατρίδα, για την Ελλάδα που θέλουμε και μπορούμε να πετύχουμε» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «στις 25 Ιουνίου το πρωί οι κάλπες θα είναι άδειες και το βράδυ πρέπει να έχουν γεμίσει από εκατομμύρια ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας».

Μιλώντας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «θέλουμε στα πανεπιστήμια να κυριαρχούν τα βιβλία και όχι οι βαριοπούλες. Θέλουμε τα πανεπιστήμια κέντρα προκοπής και όχι άντρο παρανομίας όπως θέλουν ορισμένοι».
Επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για τον τομέα της υγείας, λέγοντας ότι «εμείς θα οικοδομήσουμε το νέο δημόσιο ΕΣΥ, θα προσλάβουμε 10.000 γιατρούς και νοσηλευτές, θα ξαναφτιάξουμε τα ΤΕΠ στα μεγάλα νοσοκομεία, θα στηρίξουμε τα κέντρα υγείας, θα δώσουμε έμφαση στην πρωτοβάθμια υγεία και στον προσωπικό γιατρό, θα συνεργαστούμε με τον ιδιωτικό τομέα όπου είναι απαραίτητο, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες».

Στην εφ’ όλης της ύλης ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα F-35. «Κάποιοι μπορεί εντός και εκτός Ελλάδας να ενοχλούνται που η ΝΔ ενισχύει την άμυνα της χώρας και τους στέλνω το μήνυμα "λυπάμαι αλλά αυτό θα συνεχιστεί"» είπε και ανακοίνωσε ότι το 2028 τα αεροσκάφη θα βρουν τη μόνιμη βάση τους στην Ανδραβίδα.

Ειδικά για το ναυάγιο στην Πύλο σημείωσε ότι «όλοι συγκλονιστήκαμε αλλά και όλοι οργιστήκαμε από το ότι το μόνο μέλημα κάποιων είναι να ρίχνουν ευθύνες στο Λιμενικό αντί να καταδικάζουν τους διακινητές που βάζουν ανθρώπους σε σαπιοκάραβα για ένα επικίνδυνο ταξίδι που δεν έπρεπε να ξεκινήσει. Ακολουθήσαμε αυστηρή αλλά δίκαιη πολιτική για το μεταναστευτικό. Κάναμε πράξη τη δέσμευση για προστασία των συνόρων. Και αυτό εκτός από διάσταση πολιτικής ασφάλειας είναι και βαθιά ανθρωπιστικό καθώς όσο λιγότερες βάρκες πλέουν τόσο πιο λίγες είναι οι πιθανότητες για τέτοια περιστατικά».
Όπως επισήμανε «με την πολιτική μας συντρίψαμε τους διακινητές και αυτό θα το συνεχίσουμε. Το Λιμενικό θα είναι πάντα εκεί να σώζει ανθρώπινες ζωές αλλά ταυτόχρονα θα δίνουμε αγώνα στην Ευρωπαϊκή Ενωση για περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη»

«Θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ώστε σε τέσσερα χρόνια από τώρα η Ελλάδα να είναι μια καλύτερη χώρα. Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για τις ζωές μας, για καλύτερους μισθούς και καλύτερη υγεία και για μια κυβέρνηση που σε μια ενδεχόμενη κρίση να ξέρει πού πατάει. Ψηφίζουμε για καλύτερες συντάξεις και δεν ξεχνούμε αυτούς που μας φόρτωσαν την προσωπική διαφορά και τσάκισαν τις συντάξεις και τώρα εμφανίζονται υπέρμαχοι των συνταξιούχων» κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.