Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, κλιμάκιο με επικεφαλής τον πρώην υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και υποψήφιο βουλευτή Α΄ Αθηνών Άγγελο Συρίγο και τον υποψήφιο βουλευτή Σερρών και γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσο Χατζηβασιλείου παρευρέθηκαν στον νομό Ξάνθης.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας οι κ.κ. Συρίγος και Χατζηβασιλείου, συνοδευόμενοι από τους υποψήφιους βουλευτές του νομού, τον πρόεδρο και τα μέλη της ΔΕΕΠ βρέθηκαν στο Πόρτο Λάγος, όπου και συνάντησαν κατοίκους, επισκέφθηκαν τα Άβδηρα και τη Γενισέα, μετέφεραν τις προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας σε Κομνηνά και Πάχνη και συζήτησαν για τα ζητήματα της ακριτικής Θράκης με πολίτες στην πόλη της Ξάνθης, τη Σταυρούπολη και το Λυκοδρόμιο.

Παράλληλα, συναντήθηκαν με τους μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές της ομάδας ρομποτικής του 2ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης, η οποία αφού διακρίθηκε σε πανελλήνιο διαγωνισμό θα συμμετάσχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό “F1 in Schools” στη Σιγκαπούρη. Επιπλέον, συμμετείχαν και σε σύσκεψη με τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Φώτη Μάρη και ακαδημαϊκούς.

«Η Ελλάδα αρχίζει από τη Θράκη»

Στις δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος των επισκέψεων ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Αθηνών κ. Συρίγος τόνισε: «Η Ελλάδα αρχίζει από τη Θράκη! Μαζί με τον Τάσο Χατζηβασιλείου επισκεφθήκαμε σήμερα την Ξάνθη. Στα Κομνηνά, στη Σταυρούπολη, στο Λυκοδρόμιο, στο Πόρτο Λάγος, στα Άβδηρα, στη Γενισέα, στην Πάχνη συνομιλήσαμε με πολίτες για τις κρίσιμες εκλογές της 25ης Ιουνίου.

»Συζητήσαμε με πανεπιστημιακούς από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πολυτεχνείο Ξάνθης και την Ιατρική Σχολή Αλεξανδρούπολης. Συναντηθήκαμε με μαθητές γονείς και καθηγητές από την Ομάδα Ρομποτικής του 2ου Λυκείου που συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό στη Σιγκαπούρη. Η Ξάνθη με τους υπέροχους ανθρώπους και την απαράμιλλη ομορφιά στέλνει μήνυμα ισχυρής αυτοδυναμίας για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Οι πολίτες θέλουν σταθερή κυβέρνηση»

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας κ. Χατζηβασιλείου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με τον Άγγελο Συρίγο επισκεφθήκαμε την όμορφη Ξάνθη με τον πλούσιο πολιτισμό και τη μακρά ιστορία. Συνομιλήσαμε με πολίτες, επιχειρηματίες, εργαζόμενους και νέα παιδιά στην Ξάνθη και σε διαφορά χριστιανικά και μουσουλμανικά χωριά.

»Ειδικά στα τελευταία, συζητήσαμε για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που προώθησε η κυβέρνηση της ΝΔ στα ζητήματα της μειονότητας. Ανταλλάξαμε με όλους απόψεις για το μέλλον της χώρας και για τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Τους ευχαριστήσαμε για τη στήριξή τους στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους ζητήσαμε να πράξουν το ίδιο στις 25 Ιουνίου. Οι πολίτες θέλουν σταθερή κυβέρνηση που θα οδηγήσει την πατρίδα με ασφάλεια μπροστά!».