Ιδιαίτερη ικανοποίηση επικρατεί τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στο ΚΚΕ μετά τη βραδιά των εκλογών, αφού και τα δύο κόμματα αύξησαν τα ποσοστά τους. Ο Γιάννης Γκιόκας, μιλώντας στο «Μανιφέστο» και ο Δημήτρης Μάντζος (στην ΕΡΤ) δίνουν το στίγμα της επόμενη ημέρας, την οποία «βλέπουν» με ιδιαίτερη αισιοδοξία.

Αισιόδοξο είναι επίσης το κλίμα και στην Πλεύση Ελευθερίας αλλά και στο ΜέΡΑ25. Η Ζωή
Κωνσταντοπούλου στη δήλωσή της προς το «Μανιφέστο» υπογραμμίζει ότι αισιοδοξούμε αλλά και δουλεύουμε με το βλέμμα στις επόμενες εκλογές και στην επόμενη Βουλή, ενώ ο Ερικ Εντμαν ξεκαθαρίζει ότι «θα παλέψουμε ακόμα πιο σκληρά να πείσουμε περισσότερες
Ελληνίδες και περισσότερους Ελληνες ότι η φωνή του ΜέΡΑ25 αξίζει
και πρέπει να είναι στη Βουλή».  

Ζωή: Τα επόμενα έρχονται

5820228-4EjLn.jpg

Η Πλεύση Ελευθερίας υπερδιπλασίασε τις δυνάμεις της, καταγράφοντας μία εντυπωσιακή πορεία τις τελευταίες εβδομάδες πριν από τις εκλογές, και ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, με πολλούς ανθρώπους, από όλη την Ελλάδα και τη διασπορά, ανθρώπους όλων των ηλικιών, να έρχονται κοντά μας για πρώτη φορά. Ανάμεσά τους πάρα πολλοί νέοι και νέες, που εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στην Πλεύση Ελευθερίας και τη διάθεση να παλέψουν για τη ζωή τους.

Επίσης πολλοί άνθρωποι που ψήφισαν για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια και βλέπουν στην Πλεύση Ελευθερίας μια πραγματική δύναμη υπεράσπισής τους από τα δεινά όλων των τελευταίων ετών. Αυτοί οι άνθρωποι, από το βράδυ της Κυριακής, με αμέτρητα μηνύματα αγάπης, συμπαράστασης και αγωνιστικότητας, εκφράζουν την αποφασιστικότητά τους να μας ενδυναμώσουν κι άλλο και να δώσουμε ζωή στην επόμενη Βουλή.

Και πολλοί που δεν μας ψήφισαν, επικοινωνούν και δηλώνουν ότι τώρα θα το κάνουν. Καλούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους κοντά μας. Εμείς θα τους υπερασπιστούμε και δεν θα τους προδώσουμε. Αντίθετα με άλλους που πλέον καταρρέουν και προσγειώνονται απότομα, εμείς είμαστε ακόμη στον διάδρομο της απογείωσης… Και αισιοδοξούμε αλλά και
δουλεύουμε με το βλέμμα στις επόμενες εκλογές και στην επόμενη Βουλή, με την Πλεύση Ελευθερίας ως μοναδική δύναμη αντιπολίτευσης. Τώρα ξεκινάμε! Κάναμε μόλις το πρώτο βήμα για να αλλάξουμε τη χώρα μας! Κι έρχονται τα επόμενα! 
 

Γκιόκας: Να ενισχυθεί το ΚΚΕ  

5800796-D59DV.jpg

Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ με ποσοστό 7,23%, 125.000 νέες ψήφους και 11 περισσότερες έδρες είναι το θετικό στοιχείο αυτών των εκλογών που ανέδειξαν –κατά τα άλλα– έναν αρνητικό πολιτικό συσχετισμό. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι το ΚΚΕ είναι τρίτο κόμμα στην Αττική και σημειώνει διψήφια ποσοστά σε όλες τις εργατικές-λαϊκές
συνοικίες. 

Το ΚΚΕ θα αποτελέσει τη μοναδική δύναμη εργατικής-λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι στη νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις επόμενες εκλογές. Αυτόν τον ρόλο δεν μπορούν να παίξουν ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ που –ταυτιζόμενοι με τη ΝΔ σε κρίσιμα
ζητήματα– τελικά αποτέλεσαν παράγοντες συντηρητικοποίησης και τροφοδότησης της ΝΔ.

Το ΚΚΕ θα είναι το μοναδικό αντίπαλο δέος κόντρα στην υλοποίηση των νέων προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης, στις νέες περικοπές που θα φέρει η αυστηρή δημοσιονομική πολιτική, στις νέες δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, στις
επικίνδυνες διευθετήσεις που δρομολογούνται στα ελληνοτουρκικά. 

Απαλλαγμένοι από ψευτοδιλήμματα και εκβιασμούς, πολλές χιλιάδες περισσότεροι εργαζόμενοι και λαϊκοί άνθρωποι μπορούν και πρέπει να ενισχύσουν τώρα ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ, ανεξάρτητα τι ψήφισαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου. 
 

Έντμαν: Το ΜέΡΑ25 αξίζει να είναι στη Βουλή 

5866601.jpg

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου επικράτησε η απαισιοδοξία, η πεποίθηση ότι όσο άσχημα και αν είναι τα πράγματα στη χώρα μας, δεν μπορούμε να ελπίσουμε για καλύτερα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο λαός ψήφισε τη ΝΔ ως διαχειριστή της μιζέριας του.  Το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη έδωσε έναν ελπιδοφόρο αγώνα υπέρ της νεολαίας, των πολλών, κάτω από το λάβαρο του μόνου προγράμματος που θα μπορούσε να καταστήσει τη χώρα βιώσιμη. Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να πείσουμε όσους συμπολίτες μας θέλαμε για την αναγκαιότητα των προτάσεών μας και αυτή η ήττα μας θα μπει στο μικροσκόπιο της αυτοκριτικής μας. 

Στις δεύτερες εκλογές έχουμε υποχρέωση να τιμήσουμε τον κόσμο που μας υποστήριξε, αλλά και να παλέψουμε ακόμα πιο σκληρά να πείσουμε περισσότερες Ελληνίδες και περισσότερους Ελληνες ότι η φωνή του ΜέΡΑ25 αξίζει και πρέπει να είναι στη Βουλή. 

Ουδείς επιχαίρει με το γεγονός ότι ο χάρτης της χώρας κυριαρχείται από τη Νέα Δημοκρατία. Ομως, στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής χαιρόμαστε διότι έχουμε αύξηση ποσοστών σχεδόν 50% και κατά 200.000 ψήφους σε απόλυτους αριθμούς σε σχέση με το 2019. Είναι μια υπέρβαση των προγνωστικών και των δημοσκοπικών προβλέψεων και
αυτό είναι μια μεγάλη νίκη της δημοκρατικής παράταξης την οποία πρέπει κανείς να επισημαίνει με πολύ θετικό τρόπο. Εκπέμψαμε ένα θετικό μεταρρυθμιστικό μήνυμα, το οποίο επιβραβεύθηκε.

Δεν αποδοκιμαστήκαμε για αυτά που λέγαμε. Θέλω να ευχαριστήσω κάθε μία και κάθε έναν από τους πολίτες που εμπιστεύθηκαν τη δική μας εναλλακτική πρόταση και έβαλαν το λιθαράκι τους στην αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα ότι αυτή η ιστορική παράταξη επιστρέφει.