«Καραμπόλες» που αλλάζουν την κοινοβουλευτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ προκύπτουν στην κατανομή των εδρών μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί από τις 48 στις 47 έδρες, ενώ το ΚΚΕ εκλέγει 21 βουλευτές από 20 που είχε υπολογιστεί αρχικά, με τον Νίκο (Πάκο) Έξαρχο που ήταν υποψήφιος στα Ιωάννινα να μπαίνει στη Βουλή

Η Νέα Δημοκρατία χάνει την έβδομη έδρα από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, κάτι που σημαίνει ότι μένει εκτός Βουλής η Μαρία Πολύζου. Η έδρα αυτή κερδίζεται από την Πλεύση Ελευθερίας και τον Αλέξανδρο Καζαμία. Επίσης το κυβερνών κόμμα έχει απώλειες στα Ιωάννινα, όπου δεν εκλέγεται ο Γιώργος Αμυράς, και στη Δυτική Αττική όπου μένει εκτός ο Σταμάτης Πουλής. 

Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία καλύπτει τις απώλειες κερδίζοντας μια έδρα στη Β΄ Πειραιά, κάτι που σημαίνει ότι ο Γιάννης Τραγάκης θα παραμείνει ο αρχαιότερος τη τάξει βουλευτής καθώς εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 1974. Επίσης, κερδίζει μια έδρα στις Σέρρες όπου εκλέγεται ο Θεόφιλος Λεονταρίτης. Αυτή την έδρα χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ο Κωνσταντίνος Καρπουχτσής. Η Νέα Δημοκρατία κερδίζει έδρα και στην Α' Αθήνας, η οποία πηγαίνει στον Άγγελο Συρίγο. 

Τέλος, η Πλεύση Ελευθερίας και ο Χρήστος Αριδάς χάνουν την έδρα στη Β' Πειραιά. Η «Νίκη» χάνει έδρα στην Α' Αθήνας και κερδίζει μια έδρα στη Δυτική Αττική που πηγαίνει στον δημοσιογράφο Γιώργο Παλαιτσάκη.