Από 68 έως 70 θα είναι οι γυναίκες που μπαίνουν στη Βουλή μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, που έδωσαν ισχυρή αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία και δημιούργησαν μια οκτακομματική Βουλή. 

Ο ακριβής αριθμός των γυναικών που θα μπουν στη Βουλή θα διευκρινιστεί όταν όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων δηλώσουν ποια έδρα θα κρατήσουν. 

Έτσι, ανάλογα με την τελική επιλογή του αρχηγού τους, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως θα αυξήσουν τον αριθμό των γυναικών τους στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες κατά μία. 

Η νέα Βουλή έχει μια γυναίκα αρχηγό κόμματος, την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ οι Σπαρτιάτες, δεν έχουν καμία γυναίκα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

Αριθμός ρεκόρ 

Ο αριθμός των γυναικών που θα κάθονται για τα επόμενα τέσσερα χρόνια στα έδρανα της Βουλής αποτελεί αριθμό ρεκόρ, με κάποιες να νιώθουν οικεία σ' αυτήν τη θέση και κάποιες άλλες. 

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές της 21ης Μαΐου οι εκλεγμένες γυναίκες ήταν 71, αριθμός μεγαλύτερος και από το 2015 αλλά και από το 2019. 

Το ποσοστό παρουσίας των γυναικών ανά κοινοβουλευτική ομάδα: 

-ΝΔ 19% με 30 γυναίκες στις 158 έδρες
-ΣΥΡΙΖΑ 35,4% με 17 γυναίκες στις 48 έδρες
-ΠΑΣΟΚ 25% με 8 γυναίκες στις 32 έδρες
-ΚΚΕ 30% με 6 γυναίκες στις 20 έδρες
-Ελληνική Λύση 16,7% με 2 γυναίκες στις 12 έδρες
-Νίκη 10% με 1 γυναίκα σε 10 έδρες
-Πλεύση Ελευθερίας 62,5% με 5 γυναίκες στις 8 έδρες

Η σημαντική αύξηση του συγκεκριμένου ποσοστού σχολιάστηκε ιδιαιτέρως από παράγοντες της πολιτικής ζωής του τόπου και όχι μόνο. Καλλιτέχνες, άνθρωποι των τεχνών αλλά και απλοί πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν λόγο για «σημαντικό βήμα προόδου».

Ενδεικτική είναι η ανάρτηση του Άκη Σκέρτου αμέσως μετά τα εκλογικά αποτελέσματα του Μαΐου ο οποίος έγραψε «αξίζουν συγχαρητήρια σε κάθε μια ξεχωριστά από αυτές αλλά και στα κόμματα και τους πολίτες που τις υποστήριξαν. Έχουμε ακόμη αρκετή δουλειά όμως μπροστά μας ως κοινωνία και ως πολιτικό σύστημα μέχρι να πετύχουμε μια πιο δίκαιη και αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση των γυναικών στο ελληνικό κοινοβούλιο».