Μία εκ των δύο υφυπουργών στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ορίστηκε η Χριστίνα Αλεξοπούλου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχετικά με τα άτομα που θα απαρτίσουν τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Πιο συγκεκριμένα, η κα Αλεξοπούλου κατάφερε να επανεκλεγεί βουλευτής Αχαΐας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, καθώς αντιπροσώπευε τον νομό της στα κοινοβουλευτικά έδρανα και κατά την προηγούμενη κυβερνητική θητεία του κόμματος της Πειραιώς, αλλά να αναλάβει και κυβερνητική θέση για πρώτη φορά.

Πιο συγκεκριμένα, το βιογραφικό της Χριστίνας Αλεξοπούλου δείχνει πως έχει τις γνώσεις και την εμπειρία να ανταπεξέλθει στο συγκεκριμένο Υπουργείο, καθώς είναι απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ από το 1998 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και ειδικότερα, στον χώρο της υλοποίησης δημοσίων έργων, ατομικά ή μέσω εταιρειών της, όπως το Τεχνικό Γραφείο Χρ. Αλεξοπούλου και η Ασφαλτική Πατρών, έχει συμμετάσχει, επιβλέψει ή αναλάβει την υλοποίηση δεκάδων έργων μικρής και μεγάλης κλίμακας, στην ευρύτερη γεωγραφική περιφέρεια ΔΕΠΙΝ (Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Ιόνια Νησιά).

Στα έργα αυτά περιλαμβάνονται από οικοδομικές άδειες, κατασκευές κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, έλεγχοι στατικής επάρκειας κτηρίων, τεχνικές μελέτες και αναστηλώσεις ιστορικών μνημείων, έως μεγάλοι άξονες επικοινωνιών και μεταφορών, όπως η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, η Ολυμπία Οδός και το τοπικό δίκτυο του ΟΤΕ, καθώς και έργα που σχετίζονται με υποδομές εθνικής ασφαλείας.

Η πολιτική σταδιοδρομία 

Στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών της υποχρεώσεων ως μέλος της προηγούμενης Βουλής, ήταν η συμμετοχή της ως μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και γραμματέας της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής. Επίσης, έχει συμμετάσχει στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες Φιλίας: Ρωσίας, Ινδίας και Σλοβακίας.

Ακόμα, η κα Αλεξοπούλου αναπτύσσει έντονη κοινωνική και πολιτική δράση στον χώρο της Κεντροδεξιάς, από τα μαθητικά της χρόνια. Μετά τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, το 2004–2010 διετέλεσε Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. Το 2006 εξελέγη Νομαρχιακή Σύμβουλος Αχαΐας, πρώτη στον συνδυασμό της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά τη λήξη της θητείας της στην Αυτοδιοίκηση, το 2010, ασχολείται πολιτικά με τον επαγγελματικό της κλάδο, εκλεγόμενη σε διάφορες θέσεις στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Σήμερα είναι Μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, εκλεγμένη με την παράταξη που υποστηρίζει η ΝΔ. Δραστηριοποιείται επίσης στον κοινωνικό τομέα, μέσα από φορείς ή θεσμούς όπως η Εκκλησία, ο εθελοντισμός και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ).