Στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει μετά τις εκλογές αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, περιγράφοντας τα κριτήρια που θα καθορίσουν τις επιλογές των προσώπων.

«Η ομάδα όντως τα πήγε καλά αλλά ύστερα από 4 χρόνια είναι ώρα για rotation» είπε στέλνοντας μήνυμα πως το νέο κυβερνητικό σχήμα θα έχει εκπλήξεις. «Θα έχει συνεπώς αλλαγές σε σχέση με την κυβέρνηση της πρώτης θητείας. Και σε επίπεδο προσώπων και σε δομές. Αυτό που μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητος είναι ότι θα έχει περισσότερες γυναίκες και αρκετά νέα πρόσωπα» σημείωσε προαναγγέλοντας και αλλαγές στη δομή των υπουργείων. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε με νόημα πως «πριν από εμένα όμως τον λόγο έχει ο λαός» επαναλαμβάνοντας επί της ουσίας την προειδοποίηση προς όσους θεωρούν ότι έχουν εκλεγεί και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν περαιτέρω. 

«Σίγουρα δεν θα είναι μια κυβέρνηση ισορροπιών» συνέχισε, συμπληρώνοντας: «Δεν μας απασχολεί αν θα γέρνουμε από τη μια ή την άλλη πλευρά αλλά πώς θα προχωρούμε όλοι μαζί μπροστά. Αν μας εμπιστευτούν οι πολίτες πάντως θα συνθέσουμε μια κυβέρνηση της νέας Νέας Δημοκρατίας. Της Νέας Δημοκρατίας όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα. Ενός σχηματισμού με βαθιές ρίζες στηριγμένου στην ικανότητα των στελεχών κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών που θα μπορούν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους. Μια κυβέρνηση σκληρής δουλειάς Οπως έχω πει μια κυβέρνηση ενός κόμματος αλλά όχι ενός
μόνο χρώματος».