Στην αργοπορημένη κοινή έξοδο του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, από το Προεδρικό Μέγαρο στράφηκαν τα φώτα των ΜΜΕ μετά την ολοκλήρωση της ολιγόλεπτης σύσκεψης, υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είχε προηγηθεί η έξοδος του Κυριάκου Μητσοτάκη, και λίγο πιο πίσω η κοινή έξοδο των κυρίων Τσίπρα, Βελόπουλου.

Η αργοπορημένη έξοδος του κυρίου Ανδρουλάκη αποδίδεται στο ατύχημα που είχε το περασμένο Σεπτέμβριο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μπάσκετ στο φεστιβάλ του κόμματος στο Ζάππειο, ο Νίκος Ανδρουλάκης χτύπησε το πόδι του και υπέστη ρήξη χιαστών, ενώ στη συνέχεια υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση έτσι ώστε να επανέλθει. Όπως φαίνεται ακόμα το πόδι του είναι επηρεασμένο και μπορεί να το καταλάβει κανείς από το περπάτημά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κύριος Κουτσούμπας έμεινε τελευταίος μαζί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να του συμπαρασταθεί καθώς εξαιτίας του προβλήματος με το πόδι του δεν μπορεί να περπατάει σε γρήγορο ρυθμό. Έτσι, ο κ. Κουτσούμπας καθυστέρησε την έξοδο του και έμεινε πιο πίσω για να μην περπατάει μόνος του ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ.