Σπάνιο βίντεο από το αρχείο της για τις πρώτες εκλογές της μεταπολίτευσης δημοσίευσε η ΕΡΤ στα social media, με αφορμή τη σημερινή διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών. Συγκεκριμένα, το οπτικοακουστικό υλικό αφορά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 17 Νοεμβρίου 1974, ενώ από αυτό μπορούν να αντληθούν και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για εκείνη την εκλογική αναμέτρηση, όπως το ότι όποιος δεν ψηφίσει «δεν θα μπορεί να βγάλει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ή οδηγήσεως και διάφορα άλλα».

Το τηλεοπτικό σποτ, με εικονογράφηση από τον ζωγράφο Αλέξη Κυριτσόπουλο, προτρέπει τους πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ενώ μια ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι ότι σε εκείνες τις εκλογές, χρειαζόταν απαραίτητα εκλογικό βιβλιάριο για να ψηφίσει κάποιος, ενώ αναφέρονται και διάφορες άλλες πληροφορίες.

Δείτε το βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα «ΕΡΤ αρχείο» στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:

«Πώς να ψηφίσετε» 

Σπάνιο οπτικοακουστικό τεκμήριο του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΕΙΡΤ) από τις πρώτες μεταπολιτευτικές εκλογές της Ελλάδας.

Δείτε για πρώτη φορά ένα απολαυστικό τηλεοπτικό σποτ με κινούμενα σχέδια του ζωγράφου Αλέξη Κυριτσόπουλου, που γυρίστηκε για το ΕΙΡΤ ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 1974, και που υπογραμμίζει τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των πολιτών για την ημέρα των εκλογών, προσερχόμενοι στις πρώτες κάλπες της μεταπολίτευσης!

Ένας συνοπτικός οδηγός της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος που με προτρεπτικό ύφος παρακινεί τους τηλεθεατές να μην αψηφήσουν το πολιτικό τους δικαίωμα!

Παραγωγή για το ΕΙΡΤ: Ομάδα CINETIC. Animation: Θανάσης Νέτας Κείμενα: Κώστας Ψαλτήρας

Διάρκεια: 3'