Από νωρίς το πρωί της Κυριακής που ξεκίνησαν και επίσημα οι εκλογές, με το άνοιγμα της κάλπης στις 7, έχουν δημοσιευθεί στο Διαδίκτυο αρκετά απολαυστικά στιγμιότυπα που έχουν συμβεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας.

Πρωταγωνιστές οι ηλικιωμένοι 

Μία γιαγιά στις Σέρρες δήλωσε, κάνοντας black χιούμορ: «Αυτή ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που ψηφίζω». Στην Κρήτη, ένας 98χρονος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «όσο λειτουργεί το μυαλό, πρέπει να πηγαίνουμε να ψηφίζουμε», ενώ πρόσθεσε ότι μπορεί να ψηφίσει άλλη μια φορά.

Παρόμοια, άλλος ένας ηλικιωμένος, αυτήν τη φορά από την Πάτρα, αυτοσαρκάστηκε, λέγοντας: «Είμαι 92 χρόνων και ψηφίζω χρόνια... πρέπει να πάω στα 192 να δω προκοπή».

Αστεία αλλά και σοβαρά περιστατικά

Επιπλέον, στα μέχρι τώρα στιγμιότυπα πρωταγωνίστησαν ένα νέονυμφο ζευγάρι και ένας υποψήφιος γαμπρός, ο οποίος πήγε να ψηφίσει και στη συνέχεια πήρε τη μηχανή του προκειμένου να πάει στην εκκλησία για να παντρευτεί.

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη στις Σέρρες, όταν ένα νεόνυμφο ζευγάρι πήγε να ψηφίσει μετά το γλέντι του γάμου. Αφότου ψήφισε, φωτογραφήθηκε στην αυλή του εκλογικού κέντρου και μοίρασε μπομπονιέρες.

Ωστόσο, στο Ηράκλειο Κρήτης μία δικαστική αντιπρόσωπος λιποθύμησε και χρειάστηκε να αντικατασταθεί από αναπληρωτή, ενώ στη Λάρισα ένας ψηφοφόρος κλείστηκε μέσα στο ασανσέρ και χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής προκειμένου να απεγκλωβιστεί.

Στο μεταξύ, έναν έξυπνο τρόπο να… γλυκάνει τους ψηφοφόρους μετά τις κάλπες βρήκε γνωστό ζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης, φτιάχνοντας 300 τούρτες με τους λογότυπους όλων των κομμάτων, την ημέρα των εκλογών. Τέλος, στην Κοζάνη ένας φούρναρης έχει φτιάξει το δικό του exit poll που βαφτίστηκε «ό,τι έβγαλι του κτι».

Ψήφιζοντας με τον σκύλο σου

Από τα viral της μέχρι τώρα εκλογικής διαδικασίας είναι οι εικόνες ενός κυρίου ο οποίος έσπευσε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα σε σχολείο της Αθήνας παρέα με τον σκύλο του.

Μάλιστα, ο τετράποδος «ψηφοφόρος» περίμενε υπομονετικά έξω από το παραβάν τον ιδιοκτήτη του για να πάνε στην κάλπη. Ο άνδρας όταν έφτασε στην κάλπη σήκωσε το σκυλάκι στην αγκαλιά του και έριξαν μαζί στην κάλπη το ψηφοδέλτιο.

Με κλαρίνα η ψηφοφορία στη Λάρισα 

Οργανοπαίχτες έκλεψαν την παράσταση στη Λάρισα όπου οι εκλογές συνεχίζονται χωρίς προβλήματα. Απολαυστικά στιγμιότυπα καταγράφηκαν νωρίς το πρωί έξω από κεντρικά σχολικά συγκροτήματα της περιοχής.

Εκεί βρέθηκαν γνωστοί οργανοπαίχτες και με τους ήχους του κλαρίνου συνόδευαν τους ψηφοφόρους, οι οποίοι προσέρχονταν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Αγρότης πήγε να ψηφίσει με γαϊδούρι

Στο Ναύπλιο της Αργολίδας, στο εκλογικό τμήμα του Ειδικού Γυμνασίου του νομού, ένας 50χρονος αγρότης πήγε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα έφιππος και με τη συνοδεία ενός γαϊδουριού. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα argolikeseidhseis.gr, ο Αριστείδης Τσιρίκος διάλεξε αυτόν τον τρόπο για να διαμαρτυρηθεί για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Τον κ. Τσιρίκο συνόδευαν έφιππες δύο Γερμανίδες φίλες του, που βρίσκονται στην Ελλάδα για διακοπές και θέλησαν να του συμπαρασταθούν σε αυτήν την ιδιότυπη διαμαρτυρία.

ekloges-agrotis-efippos.PNG