Μπορεί το exit poll να δίνουν μια σαφή εικόνα ως προς το πρώτο κόμμα και το μέγεθος στο οποίο δύναται να κινηθεί η μεταξύ τους διαφορά (τα χαμηλότερα της Νέας Δημοκρατίας δεν συναντούν καν τα υψηλότερα του ΣΥΡΙΖΑ), εν τούτοις αναμένεται ένα εκλογικό θρίλερ με πρωταγωνιστές το ΜέΡΑ25 και την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με το exit poll το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη και το κόμμα της Ζωής Κωνσταντόπουλου δίνουν μάχη στην Βουλή αφού το μεν πρώτο κινείται μεταξύ 2,5% και 4% και το δεύτερο μεταξύ 2,2% και 4%. 

Με το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου να θεωρείται ως αυτό με τα περισσότερο οριακά ποσοστά και το ΜέΡΑ25 μπορεί και να βρεθεί εκτός Βουλής αν και προς το παρόν ο μέσος όρος δείχνει πως θα μπει στην επόμενη Βουλή.

Τα δύο αυτά κόμματα με την είσοδό τους ή μη αλλάζουν τα δεδομένα και ως προς την κατανομή των εδρών. 

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση ηττημένων όπως και αυτή του ειδικού σκοπού πέφτουν στο κενό και οι δεύτερες κάλπες δείχνουν να είναι προ των πυλών. Εκεί τα κόμματα που ενδεχομένως μπουν οριακά ενδέχεται να πιεστούν περαιτέρω και να διαμορφωθούν νέα δεδομένα στην επόμενη Βουλή.