Για ρεσιτάλ ασυναρτησίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο ο Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας στα περί δήθεν κρυφής ατζέντας της Νέας Δημοκρατίας στον οικονομικό τομέα.

«Ρεσιτάλ ασυναρτησίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα έλεγα, και από τον κ. Τσίπρα. Είναι γεγονός ότι έκανε προσπάθεια να αλλάξει το προφίλ στον δρόμο προς τις δεύτερες εκλογές, αλλά δεν έχει αλλάξει περιεχόμενο του λόγου και των θέσεων του. Θεωρώ ότι αυτή την στιγμή προσπαθεί να επενδύσει σε ένα λάθος πεδίο, σε ένα πεδίο που δεν το παίρνει, γιατί τα έχει κάνει τόσο μπάχαλο, καθώς για κοστολόγηση προγραμμάτων δεν είναι ο καταλληλότερος να μιλήσει ο κ. Τσίπρας», τόνισε συγεκεριμένα σε δηλώσεις του στο mega.

Ο πρώην υπουργός σχολίασε σε σχέση με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας ότι είναι κοστολογημένο, εμπεριέχεται στο πρόγραμμα σταθερότητας, είναι εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κι έχει συγκεκριμένη στόχευση σε τέσσερις βασικούς άξονες. «Πρώτα από όλα στοχεύει σε μία φορολογική ισορροπία, ένα δημόσιο σύστημα υγείας, για ένα Δημόσιο περισσότερο λειτουργικό και βέβαια για ποιοτικότερη παιδεία», σημείωσε.

Ερωτώμενος αν θα έρθει οδηγία από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να μην υπάρξει αύξηση στους μισθούς απάντησε: «Είναι δέσμευση του πρωθυπουργού, το έχει πει κατ’ επανάληψη, αναφέρεται και στο πρόγραμμά μας, είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει ανάγκη αυτή την στιγμή για αύξηση των μισθών και θα γίνει», τόνισε. Εξήγησε δε ότι «το 2019 παρουσιάσαμε ένα πρόγραμμα χωρίς να έχουμε υπόψιν τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Κι όμως όλα όσα αναφέραμε στο πρόγραμμα το 2019 υλοποιήθηκαν. Εμείς στο πρόγραμμά μας δεν έχουμε υπερφίαλες θέσεις, είναι όλα μετρημένα».

Συμπλήρωσε, τέλος, ότι αποτελεί δέσμευση της ΝΔ πως «θα κινηθούμε συντονισμένα για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού όλων των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της χώρας μας και 10.000 προσλήψεις στον χώρο της Υγείας. Έχουμε χρηματοδοτήσεις και έργα που είναι ήδη ενταγμένα στο Ταμείο ανάκαμψης. Ο χώρος της υγείας θέλει ενίσχυση και απαιτεί ένα restart».