Δυναμικό «φινάλε» στην προεκλογική του καμπάνια έκανε πριν από λίγες ώρες ο υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην Ηλεία Δημήτρης Αβραμόπουλος, καθώς σε μία κατάμεστη αίθουσα στο θεματικό πάρκο «Ξυστρή», η οποία βούλιαξε με ψηφοφόρους από όλες τις ηλικιακές ομάδες, ο πρώην επίτροπος της Νέας Δημοκρατίας κατόρθωσε να παρασύρει το κοινό και να δώσει το στίγμα για το τι πρόκειται να συμβεί την επόμενη ημέρα των βουλευτικών εκλογών, με τον ίδιο «μπροστάρη» και εκλεγμένο βουλευτή.

Aξιζει να σημειωθεί ότι τον Δημήτρη Αβραμόπουλο προσφώνησε ο κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, δικηγόρος, μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και έφεδρος ανθυπολοχαγός Ειδικών Δυνάμεων, ο οποίος τόνισε ότι «ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αποτελεί το πιο απτό παράδειγμα για το πώς με “λογισμό και μ’ όνειρο”, με πίστη και προσήλωση σε ένα όραμα μπορεί ένας άνθρωπος με αφετηρία την ελληνική περιφέρεια να προκόψει στον τομέα του και να αγγίξει τις προσωπικές του κορυφές».

Πολίτες διαρκώς διέκοπταν τον υποψήφιο βουλευτή με χειροκροτήματα και συνθήματα νίκης, ενώ ο ίδιος ο κ. Αβραμόπουλος -με δυναμισμό, αποφασιστικότητα, αλλά ταυτόχρονα φανερά συγκινημένος- τόνισε την ανάγκη να «πάμε την ΗΛΕΙΑ μας ΜΠΡΟΣΤΑ ενωμένοι» ενώ ζήτησε «τη δύναμη της ψήφου» όλων των Ηλείων προκειμένου να τεθεί η Ηλεία στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων.

Επιπροσθέτως, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε πως «ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ότι από την Κυριακή κιόλας η Ηλεία μπαίνει στο επίκεντρο της εθνικής μας στρατηγικής για ανάπτυξη, μπαίνει στο επίκεντρο των μεγάλων αποφάσεων και επιλογών, που μέχρι τώρα την κρατούσαν μακριά, αδικώντας και τους άξιους ανθρώπους της και τα ανεκτίμητα συγκριτικά της πλεονεκτήματα σε όλους τους τομείς. ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ενώπιόν σας ότι από αυτήν την Κυριακή η Ηλεία θα έχει επιτέλους φωνή και λόγο».

Και έκανε λόγο για «φωνή ισχυρή, υπολογίσιμη, αξιοσέβαστη και αποτελεσματική, με μια ολοκληρωμένη στρατηγική πρόταση για το μέλλον της. ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ μπροστά σας ότι από την επομένη της εκλογικής μας νίκης η Ηλεία μας θα βγει δυναμικά μπροστά, θα αναμετρηθεί με τις προκλήσεις της εποχής και με ενωμένους τους Ηλείους θα ανοίξει διάπλατα τον ορίζοντα ενός αισιόδοξου και δημιουργικού μέλλοντος. Ενός μέλλοντος που θα κρατήσει εδώ τη νέα γενιά, θα δικαιώσει τις θυσίες της παλαιότερης και, επιτέλους, θα δώσει προοπτική με συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς, που η κεντρική γραφειοκρατία για τρεις δεκαετίες αδιαφόρησε».

Παράλληλα, ο πρώην επίτροπος της ΕΕ τόνισε με έμφαση πως «από την επόμενη Κυριακή προχωράμε μπροστά, με λίγα λόγια, πράξεις ευθύνης και κυρίως αποτελέσματα. Η θέρμη, ο ενθουσιασμός και η αγάπη με την οποία, από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου, με περιβάλλατε, σε σύντομο χρονικό διάστημα μεταφράστηκε σε ενέργεια, δύναμη και αποφασιστικότητα».

Στη συνέχεια και σε άμεση συνάφεια με τα προαναφερόμενα, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε πως «αυτήν τη σχέση εμπιστοσύνης, θα την τιμήσω στο ακέραιο. Έτσι όπως τίμησα όλες τις θέσεις εμπιστοσύνης που μου ανέθεσε η ελληνική πολιτεία, οι Έλληνες πολίτες αλλά και η Ευρώπη. Με την ψήφο μας πρέπει να δώσουμε ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ο κ. Αβραμόπουλος με μεγάλη συγκίνηση και αγάπη για τους συμπολίτες τους σημείωσε ότι «την Κυριακή δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης και αυτοδυναμίας στην Ελλάδα μας. Και εδώ, στην Ηλεία, με την ψήφο σας, μου δίνετε την εντολή να βγω μπροστά για να ανεβάσουμε την Ηλεία μας ψηλότερα, να δούμε τον τόπο μας να προοδεύει και να γίνεται πρωταγωνιστής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Απόψε εδώ στον Πύργο, η Ηλεία και ο ηλειακός λαός μίλησαν. Η αποψινή δεν είναι μόνο μια μεγάλη και ενθουσιώδης συγκέντρωση. Είναι παράσταση νίκης για την παράταξή μας και στην Ελλάδα και στην Ηλεία. Δίνουμε απόψε, εδώ, ένα ηχηρό, ένα αδιαμφισβήτητο, ένα σάλπισμα νίκης για το βράδυ της 21ης Μαΐου. Σας θέλω δίπλα μου την Κυριακή για να τα αλλάξουμε όλα. Η δύναμή μου είστε εσείς».

Κλείνοντας, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι «από αυτό το βήμα απόψε σας δηλώνω με όλη μου την καρδιά ότι η Ηλεία μας θα είναι ο τελευταίος κρίκος της μεγάλης και δυναμικής μου πολιτικής διαδρομής. Στη γενέτειρα του πατέρα μου, στη γη του πατέρα μου, θα κλείσω τον κύκλο της πολιτικής μου διαδρομής. Ήρθα για να μείνω. Θα είμαι δίπλα σας και σήμερα και αύριο και όλο το επόμενο διάστημα για να δώσω μαζί με τους συνεργάτες και το γραφείο μου, που θα είναι πάντα ανοιχτό για όλους, τις μάχες για τον τόπο μας».

Ποιοι έδωσαν το παρών στην ομιλία του κ. Αβραμόπουλου

Ανάμεσά τους ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Ν. Ηλείας, Βασίλειος Γιαννόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού, κ. Νικόλαος Κοροβέσης, ο βοηθός αντιπεριφερειάρχη, κ. Δημήτρης Νικολακόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου, κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο δήμαρχος Ζαχάρως, κ. Κων/νος Αλεξανδρόπουλος, ο δήμαρχος Ήλιδας, κ. Ιωάννης Λυμπέρης, ο δήμαρχος Πηνειού, κ. Ανδρέας Μαρίνος, ο πρώην δήμαρχος Πύργου, κ. Γαβρίλης Λιατσής, ο πρώην δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γεώργιος Αηδόνης, ο πρώην βουλευτής Ηλείας, κ. Παναγιώτης Αδρακτάς, ο υποψήφιος βουλευτής Ν. Ηλείας, κ. Ελευθέριος Βαρουξής, η υποψήφια βουλευτής Ν. Ηλείας, κ. Μαριάννα Σταθοπούλου, η υποψήφια δήμαρχος Ήλιδας, κ. Κλεονίκη Γκουβίτσα, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας, κ. Γεώργιος Λαμπρόπουλος, ο διοικητής 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Ιωάννης Καρβέλης, ο διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, κ. Σπύρος Πολίτης, και η διοικήτρια Νοσηλευτικής Μονάδας Κρεστένων, κ. Αριστέα Παπαδοπούλου.