Την αποδόμηση των fake news που κυκλοφορούν κυρίως από δημοσιεύματα που διαρρέει η αντιπολίτευση στον Τύπο και κάνουν λόγο για τη διάλυση του ΕΣΥ, επιχειρεί να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με βίντεο που ανήρτησε στο Τik Τok. Το βίντεο ξεκινάει με ένα άτυπο γκάλοπ στον δρόμο με ερωτήσεις που εκφράζει η νέα γενιά προς τον αυριανό πρωθυπουργό της χώρας, η οποία του μεταφέρει τα άγχη της και τις αγωνίες της για τα όσα ακούει για το δήθεν ξήλωμα του εθνικού συστήματος υγείας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με στοιχεία αναφέρεται τόσο στην αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού, την τελευταία 4ετία, επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, την αύξηση στις τακτικές δαπάνες για την υγεία που από 3,8 δισ. αυξήθηκαν στα 5,3 δισ. καθώς και για τις αυξήσεις στους μισθούς στο νοσηλευτικό προσωπικό που δόθηκαν μετά από 15χρόνια, αποδεικνύοντας ότι στόχος της αυριανής κυβέρνησης είναι να κάνει το ακριβώς αντίθετο από τα όσα ψεύδη διαδίδονται. «Δεν θέλουμε να διαλύσουμε το ΕΣΥ, το θέλουμε καλύτερο και πιο δυνατό», τονίζει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε το βίντεο:

@kyriakosmitsotakis_ Θέλουμε να διαλύσουμε το ΕΣΥ; #ekloges2023 #kyriakosmitsotakis ♬ original sound - Kyriakos Mitsotakis