Μπλόκα σε διόδια, λιμάνια και αεροδρόμια

by Manifesto

Διπλασιασμό του προστίμου, αφαίρεση πινακίδων και επιστροφή στη βάση για εκείνους που θα αποπειραθούν να μετακινηθούν σε άλλη περιοχή της χώρας, περιλαμβάνουν τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Νίκος Χαρδαλιάς. Επιπλέον θα επιβάλλονται κυρώσεις περί ανασφάλιστης εργασίας (10.000 ευρώ) στους εργοδότες οι οποίοι έχουν δώσει πλαστές βεβαιώσεις σε τρίτους.

Όπως ανακοίνωσε πλεόν θα υπάρχουν αστυνομικοί έλεγχοι σε διόδια, παραδρόμους, λιμάνια και αεροδρόμια μέχρι 27 Απριλίου. Επίσης περιορίζονται οι μετακινήσεις μεταξύ των νησιών και μόνο από τα μικρότερα προς τα μεγαλύτερα θα επιτρέπεται η μετάβαση για την εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Όσον αφορά στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα ΚΤΕΛ θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων προς τη φερόμενη βάση της Ε1 δήλωση της μόνιμης κατοικίας και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων. Εξαιρούνται, είπε, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμαάτων Ασφλείας καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό, το προσωπικό της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών του κράτους.

Ανέφερε ακόμα ότι στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί άσκοπη μετακίνηση, εκτός του νομού κατοικίας, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται στα 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες και το όχημα θα επιστρέφει από εκεί όπου ξεκίνησε.

Σχετικα Αρθρα