Έκκληση να επιστρέψουν οι δικοί τους άνθρωποι που είναι όμηροι της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, απηύθυναν οι συγγενείς τους που βρίσκονται στην Αθήνα, εκφράζοντας την αγωνία τους για τους αγαπημένους τους οι οποίοι δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από την ημέρα που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου, όταν οι τρομοκράτες εισέβαλαν στην ισραηλινή επικράτεια.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, κατά την επίσκεψή τους και στη χώρα μας, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιούν για να ευαισθητοποιήσουν τη διεθνή γνώμη απέναντι στο δράμα τους οι συγγενείς των ομήρων έστειλαν το μήνυμα: «φέρτε τους πίσω στο σπίτι», αλλά και ότι θα κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να επέστρεφαν σπίτι οι αγαπημένοι μας.

Ένας από τους συγγενείς των ομήρων, ο Ιλάι Νταβίντ, αδερφός του 22χρονου Εβιατάρ Νταβίντ, ο οποίος απήχθη ενώ βρισκόταν στο φεστιβάλ μουσικής, κοντά στα σύνορα της Γάζας, σημείωσε πως ο αδελφός του ήταν ενθουσιασμένος το προηγούμενο βράδυ, ενόψει του φεστιβάλ μουσικής.

«Ξυπνήσαμε με σειρήνες στις 06.30»

Περιγράφοντας τι συνέβη το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, είπε ότι «ξυπνήσαμε με σειρήνες στις 6.30 και τρέξαμε στο καταφύγιο. Η μητέρα μου έστειλε μήνυμα στον αδερφό μου, ο οποίος της απάντησε ότι πήγαινε προς το αυτοκίνητο, μετά το φεστιβάλ». Σύμφωνα με τον ίδιο μία ώρα αργότερα, η μητέρα του, εμφανώς ταραγμένη, του είπε ότι δεν είχε νέα του Εβιατάρ, καθώς δεν απαντούσε.

Και η αδερφή του 22χρονου, συνέχισε, δημοσίευσε τη φωτογραφία του στο Instagram, σε μια προσπάθεια να αντλήσει πληροφορίες για αυτόν. Στις 2 μ.μ., η οικογένεια έλαβε ένα screenshot, με τον 22χρονο να εμφανίζεται δεμένος με χειροπέδες, τρομαγμένος, ανάμεσα σε ενόπλους, κάπου στη Γάζα.

«Από τότε ζούμε έναν εφιάλτη» είπε και σημείωσε πως «Το μόνο που κάνουμε είναι να προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη και να εξασφαλίσουμε την επιστροφή τους στο σπίτι».

Παρέθεσε τη μαρτυρίας ενός ατόμου από το φεστιβάλ, σύμφωνα με την οποία δύο από τους φίλους του Εβιατάρ δολοφονήθηκαν, με τις σορούς τους να εντοπίζονται 3-4 μέρες μετά. «Εδώ και μέρες δεν ξέρουμε τίποτα για την κατάστασή του», πρόσθεσε, ενώ η μητέρα του Εβιατάρ, Γκάλια τόνισε πως «έχουμε μόνο έναν στόχο, να φέρουμε τον αγαπημένο μας πίσω στο σπίτι, μαζί με όλους τους ομήρους»

Με κλάματα η μητέρα του Αλμόγκ Μέιρ,Ορίτ Μέιρ, ανέφερε ότι ο γιος της είναι ένα χαμογελαστό παιδί και πως τελευταία φορά τον είδε το βράδυ της 6ης Οκτωβρίου, όταν έφυγε για το φεστιβάλ μουσικής για να λάβει τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας τηλεφωνική κλήση από τον υιό της ο οποίος της είπε τα εξής: «Μαμά, πυροβολούν από παντού, δεν ξέρω τι να κάνω. Σε αγαπώ».

Λίγο αργότερα, η οικογένεια τον αναγνώρισε σε βίντεο της Χαμάς, τρομαγμένο και ξαπλωμένο στο έδαφος με την αδελφή του να σχολιάζει ότι «πήγε σε ένα πάρτι και βρέθηκε αιχμάλωτος στη Γάζα», σημείωσε.

Περιγράφοντας τις προσπάθειες του να ξεφύγει ο ανιψιός του ο Αβιράμ Μέιρ, ανέφερε ότι «μπήκαν στο αυτοκίνητο μαζί με έναν φίλο του και δύο κορίτσια που γνώρισαν στο φεστιβάλ. Σταμάτησαν καθώς έπεφταν σφαίρες. Τα δύο κορίτσια έπεσαν νεκρά, ενώ μιλούσαν στο τηλέφωνο με τους δικούς τους».

«Πηγαίνουμε σε κάθε μέρος για να πούμε την ιστορία μας. Δεν ξέρουμε τίποτα για τους ομήρους, οι όμηροι πρέπει να γυρίσουν σπίτι, αυτή είναι η αποστολή της ζωή μας», κατέληξε.