Εισαγγελική παρέμβαση για τα κρούσματα σε οίκο ευγηρίας – Συναυλία με 2.000 άτομα ήταν η «εστία» του κορωνοϊού;

17
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η έκρηξη κρουσμάτων σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης.

Ο προϊστάμενος Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκατζιάς, διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το γηροκομείο, για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για διασπορά.

Στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη 36 κρουσμάτων, εκ των οποίων οι 33 είναι ένοικοι και οι 3 εργαζόμενοι.

Ποια η σχέση με ένα πάρτι 2.000 ατόμων στη Χαλκιδική

Εστία κορωνοϊού φαίνεται ότι αποτέλεσε συναυλία που διοργανώθηκε σε beach bar της Χαλκιδική, με αποτέλεσμα τη διασπορά του ιού στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα (12/8) το απόγευμα ο Σ. Τσιόδρας είπε στους δημοσιογράφους ότι η μετάδοση το κορωνοϊού στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι με τα 36 κρούσματα έγινε από νεαρό που παραβρέθηκε σε συναυλία στη Χαλκιδική. Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το thestival.gr, πρόκειται για την συγκεκριμένη συναυλία, στην οποία έδωσαν το παρών περίπου 2.000 άτομα.

Τρεις μπάρμαν που ετοίμαζαν ποτά για όλο αυτό τον κόσμο βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Το ίδιο και ένας αθλητής από επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου.

Εργαζόμενος του beach bar κατήγγειλε μάλιστα στο thestival ότι δόθηκε γραμμή να μην μαθευτεί η ύπαρξη κρουσμάτων για να μην δυσφημιστεί η επιχείρηση. Ζητήθηκε από το προσωπικό απόλυτη εχεμύθεια όμως κάποιοι το θεώρησαν λάθος και κατήγγειλαν τα όσα έγιναν.

Όλα αυτά την ώρα που σήμερα Τετάρτη (12/8) έγινε ρεκόρ κρουσμάτων σε μία μέρα, με 262 νέα κρούσματα να ανακοινώνονται στη χώρα μας, 85 εξ αυτών στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης και 8 κρούσματα στην Π.Ε Χαλκιδικής.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr