«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Φώτης Χρονόπουλος

32

Την τελευταία του πνοή άφησε ο δημοσιογράφος Φώτης Χρονόπουλος σε ηλικία 56 ετών. Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στις 12.00 μ. στο Α’ Νεκροταφείο Πατρών”

Ποιός ήταν ο Φώτης Χρονόπουλος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Φώτης Χρονόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1963. Μετά την ολοκλήρωση των γυμνασιακών του σπουδών φοίτησε στο τμήμα Διεθνών Σπουδών της Παντείου Σχολής.

Από την ηλικία των 20 ετών το 1983, παράλληλα με τις σπουδές του ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στους Ρ/Σ «Κανάλι 15», «Κανάλι 1», ενώ το 1987 ξεκίνησε τη συνεργασία του με την οικονομική εφημερίδα «Εξπρές» καλύπτοντας το πολιτικό ρεπορτάζ και τα θέματα του Υπουργείου Εξωτερικών. Παράλληλα από το 1991 εργάζεται στον «ANTENNA», στην παραγωγή ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών ειδήσεων.

Αργότερα, εργάστηκε στις εφημερίδες «Ακρόπολις», «Εστία», «Ελεύθερος Τύπος» «Βήμα», στον Τ/Σ «Star Channel»,το περιοδικό «Newsweek», σε εφημερίδες και σταθμούς της Πάτρας με την οποία παρέμεινε πάντοτε συνδεδεμένος, ενώ τα τελευταία χρόνια θα βρεθεί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης-Επικοινωνίας.
Ο Φώτης Χρονόπουλος εργάστηκε σκληρά και με σεμνότητα όλη τη διάρκεια του σύντομου βίου του. Δημοσιογράφος με σπάνιο ήθος, εργατικός και ευσυνείδητος διέθετε υψηλή κατάρτιση και οξύτητα σκέψης. Η μεγάλη του καλλιέργεια και ο πλούτος των γνώσεών του παρουσιάζονται και στα βιβλία που εξέδωσε: «Εγχειρίδιο Ελληνομάθειας», «Από τον Σινάτρα στην Καραγκούνα» και «Το λεξικό του Καβάφη».

“Το Διοικητικό Συμβούλιο αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο και συλλυπείται τον μονάκριβο γιο του που συνεχίζει τα βήματα του πατέρα του στη δημοσιογραφία” σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr