Τον Μάιο του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαζε έξι ευρωβουλευτές αν και έχανε με διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σήμερα στην ευρωομάδα του βρίσκονται πλέον τρείς όλοι και όλοι. Και αυτό μέχρι τώρα διότι κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει από αύριο στο κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη

Δημήτρης Παπαδημούλης, Έλενα Κουντουρά, Πέτρος Κοκκαλης, Αλέξης Γεωργούλης, Κώστας Αρβανίτης και Στέλιος Κούλογλουεπελέγησαν από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ για να εκπροσωπήσουν τη χώρα στην Ευρωβουλή, έχοντας μέχρι τώρα επιλέξει να προσπαθούν με κάθε ευκαιρία τη χώρα.

Πλέον σε αυτή την ομάδα έχουν μείνει τρείς. Ο Αλέξης Γεωργούλης διεγράφη αντιμετωπίζοντας κατηγορίες από γυναίκα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται υπό διερεύνηση αφού αφορούν ακόμη και υπόθεση βιασμού.

Ο Στέλιος Κούλογλου αποχώρησε από την ευρωομάδα (και όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο δεν ήταν μέλος) καταγγέλλοντας ανοιχτά τον Στέφανο Κασσελάκη και την ηγετική ομάδα που έφτιαξε στην Κουμουνδούρου. Αποσαφηνίζοντας μάλιστα ότι δεν έχει σχέση με αυτό που επιχειρείται πλέον να δημιουργηθεί.

Τελευταίος άνοιξε την πόρτα ο Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος επίσης δεν ήταν μέλος. Με τη δήλωσή του προαναγγέλλει της δημιουργία κόμματος ενόψει των ευροεκλογών και δηλώνει πως θα συμμετάσχει στην προσπάθεια να καλυφθεί το πολιτικό κενό που έχει δημιουργηθεί.

Εκ των τριών που έχουν απομείνει ουδείς μπορεί να αποκλείσει την αποχώρηση τουλάχιστον ενός ή ακόμη και δύο. Θα εξαρτηθεί ενδεχομένως από τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και τις κινήσεις της ομάδας Αχτσιόγλου το προσεχές διάστημα.