Οι ευρωεκλογές σήμαναν επίσημα την κυριαρχία της ΝΔ, καθώς το κυβερνόν κόμμα πέτυχε την 5η διαδοχική νίκη στη σειρά, η οποία μάλιστα έρχεται μετά από μετά από 5 χρόνια διακυβέρνησης και μάλιστα με διευρυμένη διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ.

Το εκπληκτικό σερί του Κυριάκου Μητσοτάκη άρχισε από τις ευρωεκλογές του 2019, με τη Νέα Δημοκρατία να πετυχαίνει την πρώτη της νίκη απέναντι από τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 33,12% και 8 έδρες, έναντι 23,75% και 6 έδρες. 

Η συνέχεια ήταν εκπληκτική, καθώς το εκλογικό σώμα επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον Ιούλιο του ίδιου έτους χρίζοντας τον πρωθυπουργό με ποσοστό 39,85% έναντι 31,53% του ΣΥΡΙΖΑ. 

Μετά από 4 χρόνια πετυχημένης διακυβέρνησης, φτάσαμε στην διπλή νική στις εθνικές εκλογές του 2023, εξαιτίας της απλής αναλογικής που προώθησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μειώσει τις επιπτώσεις της μεγάλης ήττας, η οποία ήταν ολοκληρωτική, οδηγώντας σε παραίτηση τον Αλέξη Τσίπρα. 

Συνεχίζεται το σερί

Το θετικό σερί για τη Νέα Δημοκρατία συνεχίζεται και απέναντι στη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του Στέφανου Κασσελάκη, δείχνει πως δεν δίνει τον απαραίτητο αέρα ανανέωσης στο κόμμα, αλλά αντίθετα δημιουργεί νέους προβληματισμούς.