Εφαρμογή «πράσινων» καλών πρακτικών από την Περιφέρεια Αττικής

11
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

«Η διαχείριση των οργανικών αποβλήτων αποτελεί προτεραιότητά και επενδύουμε σε κάθε καλή πρακτική που αναδεικνύει οφέλη ακόμα και μέσα από μία φυσική καταστροφή», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, παρακολουθώντας τη διαχείριση των ξεριζωμένων δέντρων από την πρόσφατη σφοδρή καταιγίδα που έπληξε τα βόρεια προάστια.

Συγκεκριμένα, παρακολούθησε τη διαδικασία πολτοποίησης των κλαδιών για την παραγωγή εδαφοβελτιωτικού από τον ΕΔΣΝΑ και κοπής των κορμών προκειμένου να διατεθούν ως καύσιμη ύλη σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Η δράση, η οποία αποτελεί «καλή πρακτική» στο ζήτημα της διαχείρισης των οργανικών υλικών, αφορά διαχείριση του τεράστιου όγκου των σπασμένων δέντρων που ξεριζώθηκαν και εναποτέθηκαν σε χώρο στάθμευσης του ΟΑΚΑ.

Τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, συνόδευαν η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Βασίλης Κόκκαλης, η δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου και οι αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης και Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης.

Αναφορικά με την εναλλακτική διαχείριση των ξεριζωμένων δέντρων, ο κ. Πατούλης, δήλωσε:«Καλές πρακτικές με άμεσα οφέλη για το περιβάλλον και την κοινωνία εφαρμόζει η Περιφέρεια Αττικής με τη συνδρομή του ΕΔΣΝΑ και με τη συνεργασία των δήμων. Χαιρετίζουμε όλη αυτή την προσπάθεια που πάει την ανακύκλωση ένα βήμα μπροστά. Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού σε συνεργασία απαντά εποικοδομητικά, με σεβασμό στο περιβάλλον και με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης».

Από την πλευρά της, η Λ. Κεφαλογιάννη, δήλωσε:«Σήμερα, περιφέρεια και δήμοι μεταφέρουμε το μήνυμα στους πολίτες ότι η ανακύκλωση και η κυκλική οικονομία μπορούν να έχουν εφαρμογή σε κάθε περίσταση».

Ο αντιπεριφερειάρχης Β. Κόκκαλης, αναφερόμενος στα οφέλη της πολτοποίησης πρόσθεσε: «Μετατρέπουμε τα κλαδιά σε λίπασμα, ανακυκλώνουμε την πρώτη ύλη, δεν επιβαρύνουμε τη χωρητικότητα του ΧΥΤΑ, ενώ επιστρέφουμε και την οργανική ύλη στη φύση. Η χωριστή συλλογή των κλαδεμάτων αποτελεί την απλούστερη έμπρακτη απόδειξη συμμετοχής στην εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων και οι δήμοι έχουν τον πρώτο λόγο σε αυτό».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr