Λάβρος ο Ευάγγελος Αντώναρος έστειλε αυστηρό μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ, να μην υπάρξουν μεθοδεύσεις στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA, στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, ο κύριος Αντώναρος κάλεσε τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ να διασφαλίσουν ότι οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν με τρόπο αδιάβλητο, αφήνοντας αιχμές για «μαστορέματα» που έγιναν κατά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής, απ' όπου και εξέπεσε του αξιώματός του, ο Στέφανος Κασσελάκης

Συγκεκριμένα, ο κύριος Αντώναρος είπε πως «οι εκλογές πρέπει να γίνουν με τρόπο αδιάβλητο. Όχι να αρχίσουν πάλι τα "μαστορέματα". Όχι τις διπλές ψηφοφορίες. Κρυφές εν μέρει και τηλεφωνικές. Όχι με "γκαστρωμένη νύχτα" που άφησαν να περάσει, για να κάνουν τις παρεμβάσεις τους, με εκατοντάδες τηλεφωνημάτων. Και άλλα πράγματα, έτσι; Κάλυψη των οδοιπορικών για μέλη της κεντρικής επιτροπής, τα οποία ήταν επαμφοτερίζοντα. Όλα τα πράγματα εγώ τα λέω ξεκάθαρα. Όλα τα πράγματα πρέπει να γίνουν με τον σωστό τρόπο. Ο πρόεδρος του κόμματος εκλέγεται από τη βάση. Μη διανοηθούν με καταστατικές μανούβρες να αλλάξουν αυτή τη διαδικασία, για αυτή τη φορά. Δεν το λέω τυχαία».

Άσκηση καθηκόντων με... χαρτζιλίκι!

Ενδιαφέρον το γεγονός ότι υπήρξε κάλυψη των οδοιπορικών, προς μέλη της κεντρικής επιτροπής που είχαν «επαμφοτερίζουσα στάση». Διότι αν ο Στέφανος Κασσελάκης έστελνε αυτά τα μέλη της κεντρικής επιτροπής σε ένα καλό εστιατόριο για δείπνο, κατά πάσα πιθανότητα θα είχε παραμείνει πρόεδρος! Και το τραγικό στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι πως δεν είναι αστείο. Εφόσον η καταγγελία του κυρίου Αντώναρου Ευσταθεί, τα συγκεκριμένα μέλη της κεντρικής επιτροπής -στο δεύτερο τη τάξει όργανο του κόμματος, μετά το συνέδριο- χρειάστηκαν «τσοντάρισμα για βενζίνες» προκειμένου να ασκήσουν τα καθήκοντά τους. Αυτό σημαίνει πως εάν δεν τους έδιναν τα οδοιπορικά, δε θα έμπαιναν στον «κόπο» να παρευρεθούν στην ψηφοφορία! Εμ, δεν ήξερες βρε Στέφανε, από τα ήθη και της αξίες της Αριστεράς. Δε ρώταγες;

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι έκπτωτος, ο κύριος Αντώναρος είπε κατηγορηματικά ότι «φυσικά και δεν είναι έκπτωτος. Είναι ο νόμιμος πρόεδρος. Και θα δείτε ότι όλοι -απ' ό,τι ξέρω, κι άλλος καθηγητής, τον οποίο δε γνωρίζω προσωπικά- τοποθετούνται και εξηγούν, γιατί αυτή η απόφαση της κεντρικής επιτροπής, της γενικής γραμματείας μετά - αυτά είναι αστειότητες. Η πολιτική γραμματεία, 17 άτομα αίρουν την εμπιστοσύνη σε έναν πρόεδρο που έχει εκλεγεί από 75.000 ανθρώπους;». Βέβαια, η πολιτική γραμματεία -με τα 17 άτομα που επικαλείται ο κ. Αντώναρος- ουδεμία εμπιστοσύνη ήρε προς τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα. Η κεντρική επιτροπή το έκανε αυτό, συγκεντρώνοντας 163 ψήφους. Η πολιτική γραμματεία, απλώς επιβεβαίωσε την απόφαση της κεντρικής επιτροπής. Και γενικότερα, το επιχείρημα της νομιμοποίησης του οργάνου που καθαιρεί τον πρόεδρο είναι έωλο, καθώς δε γίνεται να υπάρχει ανέλεγκτη εξουσία, πουθενά. Ένα παραπάνω μάλιστα, από τη στιγμή που και η κεντρική επιτροπή, είναι ομοίως εκλεγμένη από τη βάση του κόμματος. Δεν είναι διορισμένα τα μέλη της. Αλλά για τον κύριο Αντώναρο, μικρή σημασία έχει.

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου «τι φοβούνται» όσοι προσπαθούν να αποτρέψουν μια νέα προεδρία Κασσελάκη, ο κύριος Αντώναρος άφησε αιχμές, λέγοντας πως «δεν ξέρω τι μπορεί να φοβούνται. Τις καρέκλες τους και τις σφραγίδες τους. Και μήπως βγουν στη φόρα πράγματα που δε θέλουν να βγουν». Θα ήταν ενδιαφέρον να επεξηγούσε λίγο περισσότερο, τι εννοεί ο κύριος Αντώναρος, ότι υπάρχει περίπτωση να βγουν στη φόρα πράγματα, που δεν θέλουν. Ίσως κάτι για τα «μαύρα» που είχε καταγγείλει ο Στέφανος Κασσελάκης; Πάντως, ο κύριος Αντώναρος επέμεινε για «πραξικοπηματικές πρακτικές» στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «καταλαβαίνετε τι προσπαθούν να κάνουν; Μια ομάδα, μια δράκα -87; 163; Όσους θέλετε πέστε τους- προσπαθούν να πουν ότι "εμείς κάνουμε ό,τι θέλουμε και όχι αυτοί"». Το γεγονός ότι τα πιο ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλούνται «μια δράκα που κάνει ό,τι θέλει» από τον -όψιμο ΣΥΡΙΖΑίο, Ευάγγελο Αντώναρο, είναι το άκρον άωτον της ειρωνείας.