Λάβρος κατά της γραμματέως του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνιας Σβίγκου, ήταν ο Ευάγγελος Αντώναρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά. Ο κύριος Αντώναρος απαίτησε την παραίτηση της κυρίας Σβίγκου «αυτή τη στιγμή», για το γεγονός ότι διέρρευσε στον Τύπο το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη. Συγκεκριμένα, ο κύριος Αντώναρος εξέφρασε την αντίθεσή του με την κατάθεση του πόθεν έσχες, ως προϋπόθεση για την εγκυρότητα της υποψηφιότητας των επίδοξων προέδρων του κόμματος, λέγοντας ότι το πόθεν έσχες «δεν κατατίθεται σε εσάς και σε εμένα, ή σε οποιοδήποτε κομματικό όργανο. Κατατίθεται σε συγκεκριμένη αρχή. Το πόθεν έσχες, είναι εμπιστευτικό έγγραφο», για να προσθέσει στη συνέχεια ότι τα πόθεν έσχες πρέπει να εξετάζονται από τη συγκεκριμένη υπηρεσία, καθώς την εξέταση των συγκεκριμένων εγγράφων «δεν μπορεί να το κάνει ούτε ένας συνηθισμένος λογιστής, ούτε ένας οικονομολόγος, ο οποίος δεν έχει ιδέα πώς λειτουργούν οι επιχειρήσεις».
Να παραιτηθεί η Σβίγκου αυτή τη στιγμή
Ο κύριος Αντώναρος είπε ότι «θεωρώ απαράδεκτο να διαρρέει από κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ - και καθιστώ υπεύθυνη τη γραμματέα του κόμματος, την κυρία Ράνια Σβίγκου». Στην ερώτηση της δημοσιογράφου, εάν θα πρέπει να παραιτηθεί η Ράνια Σβίγκου, ο κύριος Αντώναρος είπε «η κυρία Σβίγκου έπρεπε να είχε παραιτηθεί προ πολλού. Αλλά πρέπει να παραιτηθεί σήμερα, αυτή τη στιγμή. Γιατί έχει την ευθύνη - τη λειψή μεν ευθύνη, γιατί δεν μπορεί να το κάνει, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα συγκεκριμένα καθήκοντα, το συγκεκριμένο πρόσωπο».
Ενδιαφέρον έχει και η συνέχεια της αποστροφής του κυρίου Αντώναρου, ο οποίος είπε ότι «είμαι πολύ σκληρός μεν, αλλά ξέρετε επειδή της είχα ασκήσει κριτική στο παρελθόν γιατί είχε συμμετάσχει σε αντικάμαρες, όλων αυτών που αποτελούν σήμερα το "ιερατείο", όταν πρόεδρος ήταν ο Κασσελάκης», δείχνοντας έτσι σαφώς ότι η διαρροή του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη προς την ΕΦΣΥΝ -ανεξαρτήτως εάν μεσολάβησαν και άλλα πρόσωπα στο μεταξύ-, έγινε από την ίδια την κυρία Σβίγκου. Μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Το «ιερατείο» είναι ο Φάμελλος και η Γεροβασίλη
Αίσθηση προκάλεσε ο όρος «ιερατείο» με τη δημοσιογράφο να ρωτά τον κύριο Αντώναρο, ποιοι αποτελούν το «ιερατείο» του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κύριος Αντώναρος είπε «είναι αυτοί οι οποίοι δε θέλουν - είναι η παλιά γενιά ανεξαρτήτως ηλικίας, οι οποίοι δε θέλουν να παραδεχτούν ότι ο κόσμος πηγαίνει μπροστά». Στην ερώτηση της δημοσιογράφου, εάν αναφέρεται στον κύριο Φάμελλο και την κυρία Γεροβασίλη, ο κύριος Αντώναρος είπε «φυσικά και είναι "ιερατείο". Έχετε καμία αμφιβολία; Βεβαίως. Αυτοί όλοι συναποφασίζουν - για αυτό και σας είπα προηγουμένως, η κυρία Γεροβασίλη έκανε αυτή την απαράδεκτη, αδιανόητη για οποιαδήποτε Δημοκρατία δήλωση, ότι "δεν πρέπει να έχει δεύτερη ευκαιρία"».
Το ενδιαφέρον είναι ότι ο συγκεκριμένος όρος χρησιμοποιείαι κατά κόρον -εδώ και αρκετό καιρό- στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από τα τρολ του Στέφανου Κασσελάκη, γεγονός που καταμαρτυρά την όσμωση που υπάρχει ανάμεσα στους «αγνούς υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη» και των στελεχών που είναι επισήμως μαζί του. Δε θα μας προξενήσει καμία εντύπωση, εάν ο συγκεκριμένος όρος περί του «ιερατείου» υιοθετηθεί και από τους υπόλοιπους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη, οι οποίοι είναι και βουλευτές.
Η δήλωση του Ευάγγελου Αντώναρου
Ευάγγελος Αντώναρος: «Εγώ έχω ένσταση για την κατάθεση ως προϋπόθεση για την υποψηφιότητα, του λεγομένου πόθεν έσχες».
Στέλλα Γκαντώνα: «Άρα, λέτε ότι δε θα έπρεπε να υπάρχει καθόλου;»
Ευάγγελος Αντώναρος: «Φυσικά. Γιατί δεν κατατίθεται σε εσάς και σε εμένα, ή σε οποιοδήποτε κομματικό όργανο. Κατατίθεται σε συγκεκριμένη αρχή. Το πόθεν έσχες, είναι εμπιστευτικό έγγραφο».
Γιώργος Φουσκίδης: «Πολύ σωστά το λέτε. Οι αρμόδιες αρχές θεωρείτε ότι το ελέγξανε το πόθεν έσχες του κυρίου Κασσελάκη, εάν είναι δομικά ορθό;»
Ευάγγελος Αντώναρος: «Που να ξέρω; Πρώτα - πρώτα να σας θυμίσω γιατί και εσείς ως δημοσιογράφοι, έχετε υποχρέωση να καταθέτετε πόθεν έσχες. Πότε δημοσιεύεται το πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων; Ένα και ενάμισι χρόνο, αφού έχει κατατεθεί. Γιατί; Γιατί οι άνθρωποι οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι σε αυτή την υπηρεσία -η οποία μέχρι πρότινος βρισκόταν σε ένα κτήριο απέναντι από τη Βουλη- καθόντουσαν και το μελετούσαν. Αυτό, δεν μπορεί να το κάνει -δεν το λέω υποτιμητικά- ούτε ένας συνηθισμένος λογιστής, ούτε ένας οικονομολόγος, ο οποίος δεν έχει ιδέα πώς λειτουργούν οι επιχειρήσεις, ειδικά όταν πρόκειται για πολύπλοκα -»
Γιώργος Φουσκίδης: «Επειδή ο κύριος Κασσελάκης δεν ήταν στη Βουλή και επειδή ήταν αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θεσμικά και τυπικά όφειλε να το κάνει, ανεξαρτήτως της παραμέτρου αυτής. Νομίζω συμφωνείτε σε αυτό που λέμε».
Ευάγγελος Αντώναρος: «Έκανε αυτό το οποίο έκανε. Ή αυτό το οποίο όφειλε να κάνει. Εγώ θεωρώ απαράδεκτο να διαρρέει από κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ - και καθιστώ υπεύθυνη τη γραμματέα του κόμματος, την κυρία Ράνια Σβίγκου -».
Στέλλα Γκαντώνα: «Πρέπει να παραιτηθεί η κυρία Σβίγκου;»
Ευάγγελος Αντώναρος: «Η κυρία Σβίγκου έπρεπε να είχε παραιτηθεί προ πολλού. Αλλά πρέπει να παραιτηθεί σήμερα, αυτή τη στιγμή. Γιατί έχει την ευθύνη - τη λειψή μεν ευθύνη, γιατί δεν μπορεί να το κάνει, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα συγκεκριμένα καθήκοντα, το συγκεκριμένο πρόσωπο. Είμαι πολύ σκληρός μεν, αλλά ξέρετε επειδή της είχα ασκήσει κριτική στο παρελθόν γιατί είχε συμμετάσχει σε αντικάμαρες, όλων αυτών που αποτελούν σήμερα το "ιερατείο", όταν πρόεδρος ήταν ο Κασσελάκης».
Στέλλα Γκαντώνα: «Ποιο είναι το "ιερατείο" κύριε Αντώναρε;»
Ευάγγελος Αντώναρος: «Είναι αυτοί οι οποίοι δε θέλουν - είναι η παλιά γενιά ανεξαρτήτως ηλικίας, οι οποίοι δε θέλουν να παραδεχτούν ότι ο κόσμος πηγαίνει μπροστά».
Στέλλα Γκαντώνα: «Δηλαδή, αναφέρεστε και στον κύριο Φάμελλο και στην κυρία Γεροβασίλη, σε αυτά τα πρόσωπα;»
Ευάγγελος Αντώναρος: «Φυσικά και είναι "ιερατείο". Έχετε καμία αμφιβολία; Βεβαίως. Αυτοί όλοι συναποφασίζουν - για αυτό και σας είπα προηγουμένως, η κυρία Γεροβασίλη έκανε αυτή την απαράδεκτη, αδιανόητη για οποιαδήποτε Δημοκρατία δήλωση, ότι "δεν πρέπει να έχει δεύτερη ευκαιρία". Είναι δυνατόν να λέγονται αυτά στη Δημοκρατία;»