Πολύ μεγάλη βελτίωση, τη μεγαλύτερη μεταξύ των 82 χωρών που εξετάστηκαν, καταγράφει η Ελλάδα στον τομέα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Economist Intelligence Unit. 

Ο Economist κάνει ειδική αναφορά στην Ελλάδα που καταγράφει άνοδο 28 θέσεων και από την 62η θέση την περίοδο 2014-2018, βρέθηκε στην 34η θέση  κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τη φιλική προς το επιχειρείν, όπως τη χαρακτηρίζει, κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

«Η Ελλάδα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στο δείκτη μας κατά την περίοδο αυτή. Αυτό αντικατοπτρίζει τον αντίκτυπο μιας φιλικής προς το επιχειρείν κυβέρνησης υπό την ηγεσία της ΝΔ, η οποία διανύει τώρα τη δεύτερη θητεία της, και η οποία προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις, μείωσε τους φόρους και ενίσχυσε την επιχειρηματική εμπιστοσύνη» επισημαίνει.

Η κατάταξη έρχεται μετά από αξιολόγηση 91 δεικτών, που μετρούν την ελκυστικότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε 82 χώρες και εδάφη. «Η Σιγκαπούρη βρέθηκε στην κορυφή της τελευταίας κατάταξης και η βαθμολογία της Ελλάδας βελτιώθηκε σε σχέση με την τελευταία φορά, αντανακλώντας τις φιλοεπιχειρηματικές μεταρρυθμίσεις, τις μειώσεις φόρων και την αυξημένη επιχειρηματική εμπιστοσύνη» λέει ο Economist. 

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν η Δανία και οι ΗΠΑ, ενώ στη δεκάδα βρίσκονται οικονομίες της Δυτικής Ευρώπης, μαζί με τον Καναδά, το Χονγκ Κονγκ και τη Νέα Ζηλανδία.