«Είναι πολύ προσεκτικός οδηγός. Δεν ισχύει το παρατσούκλι “βολίδας”. Ο πελάτης μου οδηγεί πολυ αργά» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Αλέξανδρος Ματθαίου, ο οποίος αναφέρθηκε στα όσα ισχυρίστηκε στις ρουμανικές αρχές ο εντολέας του μετά το τραγικό τροχαίο δυστύχημα το Βουκουρέστι που προκάλεσε το θάνατο ενός 53χρονου και τον τραυματισμό 25 επιβατών.

«Ο οδηγός από το Σάββατο πρωί είναι ελεύθερος. Δεν έχει οριστεί ημερομηνία για να καταθέσει» ανέφερε στις «Συνδέσεις» ο κ. Ματθαίου εξηγώντας ότι ο 52χρονος οδηγός μετά το συμβάν στο Βουκουρέστι έχει δικαίωμα να εργαστεί στην Ελλάδα, αλλά όχι στην Ρουμανία.

Ερωτηθείς για το εάν ο οδηγός του λεωφορείου ήταν κουρασμένος απέφυγε να τοποθετηθεί λέγοντας ότι ο κόσμος δεν είχε παράπονα από την οδήγησή του. Όσον αφορά το αν συνετέλεσε το δυστύχημα το ότι δεν υπήρχε άλλος οδηγός ο κ. Ματθαίου υποστήριξε εμφατικά ότι «δεν ήταν κουρασμένος» προσθέτοντας ότι στη διαδρομή έκανε πολλές στάσεις.

«Οδηγούσε από την Θεσσαλονίκη μέχρι το Βουκουρέστι. Μπήκε στο τιμόνι στην Θεσσαλονίκη 11 η ώρα νομίζω και έφτασε το μεσημέρι, της άλλης ημέρας στο Βουκουρέστι. Σταμάτησε στον δρόμο πολλές φορές» ανέφερε ο κ. Ματθαίου.

Μιλώντας για το κρίσιμο δευτερόλεπτο που στοίχισε τη ζωή του 53χρονου επιβάτη ανέφερε ότι ο εντολέας του έπρεπε να πάρει μια απόφαση την τελευταία στιγμή και δυστυχώς πήρε αυτή που προκάλεσε τη σύγκρουση με την προειδοποιητική κολώνα της σήμανσης. «Είχε GPS» προσέθεσε ο κ. Ματθαίου, επισημαίνοντας ότι δεν γνωρίζει αν το είχε ρυθμισμένο για χρήση ως ΙΧ ή ως λεωφορείο.

Μιλώντας για τον εντολέα του τόνισε ότι αφού εξέφρασε την λύπη του για το τραγικό συμβάν, ανησυχεί για το μέλλον του λέγοντας ότι «ελπίζει να βρει δουλειά».

Όπως αποκάλυψε ο πελάτης του βρίσκεται σε σοκ και αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Αποκάλυψε επίσης ότι άλλαξε ξενοδοχείο για να μη βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τους επιβάτες μια και τα πνεύματα, μετά το δυστύχημα στο Βουκουρέστι, ήταν οξυμένα.

Για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και σωματικές βλάβες θεωρείται ύποπτος από τις ρουμανικές Αρχές ο οδηγός του μοιραίου τουριστικού λεωφορείου που κόστισε τη ζωή σε έναν 53χρονο άνδρα από τη Λάρισα και τραυμάτισε πολλούς ακόμη επιβαίνοντες.