Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 20 και 27 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική ομάδα και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής για το χρονικό διάστημα Αύγουστος – Σεπτέμβριος 2022, προχώρησαν αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ αναζητείται και τρίτο άγνωστο άτομο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, οι αστυνομικοί του προαναφερόμενου τμήματος ύστερα από ενδελεχή έρευνα, αξιολόγηση και αξιοποίηση ερευνητικών στοιχείων και δεδομένων εξιχνίασαν 6 διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, και δύο απόπειρες κλοπών, από οικίες στην πόλη της Κοζάνης και σε περιοχές της Μαγνησίας.

Οι συλληφθέντες, αφού επέλεγαν τις οικίες που θα διέπρατταν τις κλοπές, στη συνέχεια τις παραβίαζαν, αφαιρώντας από τις έξι, εκ των οποίων τέσσερις στην πόλη της Κοζάνης και δύο σε περιοχές της Μαγνησίας, διάφορα τιμαλφή, λύρες, χρυσαφικά και χρηματικό ποσό, ενώ από τις δύο οικίες στην πόλη της Κοζάνης δεν κατάφεραν να αφαιρέσουν κάτι. Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων κοσμημάτων και χρηματικών ποσών από τις προαναφερόμενες οικίες (σε Κοζάνη και Μαγνησία) ανέρχεται σε περίπου 57.210 ευρώ, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης για την ταυτοποίηση των στοιχείων του τρίτου ατόμου.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης των προαναφερόμενων, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, εξακριβώθηκε ότι, αφού παραβίαζαν με χρήση διαρρηκτικών εργαλείων τις κύριες εισόδους ή παράθυρα οικιών, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και έκλεβαν.