Τρεις σοροί μεταναστών (ενός άνδρα και δύο γυναικών) ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Μυκόνου, μετά τη βύθιση ταχύπλοου πλαστικού σκάφους, όπου -σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες- επέβαιναν συνολικά 17 άτομα.

Σε κοντινό σημείο από το συμβάν είχαν ανασυρθεί το πρωί σώοι δύο μετανάστες οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του νησιού. Οι ίδιοι δήλωσαν στους λιμενικούς ότι στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 17 άτομα, μεταξύ των οποίων 4 με 5 γυναίκες και ένα 7χρονο κορίτσι. 

Στο σημείο επιχειρούν δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος, ελικόπτερο Super Puma και χερσαία μέσα, ενώ αναμένεται κλιμάκιο της ομάδας υποβρυχίων αποστολών και πλοίο ανοιχτής θαλάσσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Κοκκάλας, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από τις 6:30 τα ξημερώματα. Όπως είπε, ειδοποιήθηκαν μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 ότι ένα σκάφος έχει ανατραπεί βορειανατολικά της Μυκόνου.