Επεισόδια έγιναν το πρωί της Παρασκευής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στην Καλαμιά Κοζάνης.

Συγκεκριμένα οι κάτοικοι της Καλαμιάς επιχείρησαν να εμποδίσουν τα μηχανήματα της κατασκευαστικής εταιρίας που εργάζονται για τη διαμόρφωση του χώρου και ήρθαν ήρθαν αντιμέτωποι με δυνάμεις της αστυνομίας.

Ένας πολίτης τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κοζάνης, ενώ τέσσερις συνελήφθησαν και κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης. Έξω από το κτήριο έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες πολίτες οι οποίοι ζητούν την απελευθέρωση των συγχωριανών τους.

Το υπό κατασκευή φωτοβολταϊκό πάρκο είναι ισχύος 45 MW και καταλαμβάνει έκταση 730 στρεμμάτων σε περίμετρο 180 μοιρών και σε απόσταση 100 μέτρων από το χωριό. Οι κάτοικοι που πριν από 15 ημέρες κατάφεραν να σταματήσουν προσωρινά τις εργασίες, διαμαρτύρονται διότι, όπως λένε, «η μετατροπή των βοσκοτόπων σε περιφραγμένες εκτάσεις φωτοβολταϊκών πάνελ θα εξαφανίσει την εναπομένουσα κτηνοτροφική δραστηριότητα και από την άλλη ο τρόπος χωροθέτησης του πάρκου δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στην καθημερινότητα των κατοίκων».