fbpx

Δρόμοι ανοιχτοί και παιχνίδι στο χιόνι: Έτσι θα αντιμετώπιζε ο ΣΥΡΙΖΑ την κακοκαιρία

by Tasos

Αν διαβάσει κανείς τις ανακοινώσεις του Νίκου Παππά αλλά και αυτές του Νίκου Φίλη τείνει να συμπεράνει ότι αν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και ο χιονιάς θα είχε βρεί τον… μάστορά του.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Νίκου Παππά όσοι δρόμοι έκλεισαν για λόγους ασφαλείς δεν έπρεπε να κλείσουν. Έπρεπε να μείνουν ανοιχτοί και η κυκλοφορία να διεξάγεται κανονικά. Αυτό θα έκανε αν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ που θα φρόντιζε ώστε να έχουν ληφθεί όλα εκείνα τα μέτρα που θα απέτρεπαν αποκλεισμούς και εγκλωβισμούς.\

Μάλιστα εμφανίσθηκε να εξαπολύει ένα δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης σημειώνοντας τα εξής:

«Η δήθεν απόλυτη ετοιμότητα του επιτελικού κράτους ενόψει της κακοκαιρίας, εξαντλήθηκε στον χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων και στην αποστολή μαζικών μηνυμάτων για αναστολή κάθε δραστηριότητας στη χώρα.

Η ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, της περιφέρειας Αττικής και ορισμένων δήμων προδόθηκε από το γενικό πρόσταγμα για παύση εργασιών και μετακινήσεων για ένα φαινόμενο, το οποίο όχι μόνο είχε προβλεφθεί εδώ και μέρες, αλλά δεν είναι καν, μέχρι στιγμής, όσο ακραίο προβλεπόταν.

Σε μια κατάσταση, η οποία και κατά τους ίδιους τους πολίτες θα έπρεπε να είναι απολύτως ελεγχόμενη και διαχειρίσιμη:

-Η χώρα κόπηκε στα δύο -και οδικά και σιδηροδρομικά- για πολλές ώρες.

-Οι δρόμοι ανοιγοκλείνουν χωρίς σαφείς δικαιολογίες και χωρίς πρόνοια για τους πολίτες και τους επαγγελματίες που πρέπει να μετακινηθούν.

-Πολλές γραμμές λεωφορείων στην Αττική έχουν ανασταλεί, το δε μετρό, ένα μέσο σταθερής τροχιάς, αδυνατεί να φτάσει στο αεροδρόμιο.

-Ατυχήματα, όπως το χθεσινό με κορμό καμένου δέντρου (από τις πυρκαγιές του 2021) που «έσκισε» την καμπίνα του μηχανοδηγού του Λευκού Βέλους, θεωρούνται κανονικότητα.

-Το εμπόριο που, πλην εξαιρέσεων, τέθηκε σε αργία, καθώς και η τηλεκπαίδευση και η τηλεργασία έγιναν επαναλαμβανόμενος κανόνας για να καλυφθεί η ανεπάρκεια διεκπεραίωσης των αρμοδιοτήτων κάθε αρμόδιου.

Οι ευθύνες της παράλυσης του κράτους και των ΟΤΑ, εν μέσω μιας ήπιας σχετικά κακοκαιρίας, δεν θα κρυφτούν για πολύ κάτω από το χιόνι, το οποίο άρχισε να λιώνει»

Αυτά από τον Παππά. Από τον Νίκο Φίλη ειπώθηκαν άλλα. Ότι τα παιδιά δεν έπρεπε να κάνουν τηλεκπαίδευση. Ότι έπρεπε να βγούν στο χιόνι και να παίξουν, υποστηρίζοντας πως σε διάφορες ευρωπαικά συστήματα υπάρχει πρόβλεψη μιας εβδομάδας διακοπών το χειμώνα  για να βρεθούν τα παιδιά ανέμελα στις χιονισμένες πλαγιές.

Ξεχνά βέβαια ότι σε αυτά τα συστήμα, η Παιδεία δεν… κλείνει τρεις μήνες το καλοκαίρι, δεκαπέντε μέρες τα Χριστούγεννα και άλλες 15 ημέρες το Πάσχα. Αυτό φυσικά είναι μια μικρή λεπτομέρεια μπροστά στο μήνυμα του «είμαστε με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς» που θέλησε να περάσει. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έιναι κοντά στους νέους αφού αποκαλεί στην ανακοίνωσή του «γέρους» όσοι έλαβαν την απόφαση για τηλεκπαίδευση.

Οπως ανέφερε μάλιστα «την τηλεκπαίδευση, ακόμα και εκείνο το 24ωρο που θα χιονίσει στην Αθήνα, την επιβάλλουν αυτοί που γεννήθηκαν και έζησαν ως γέροι και μάλλον επιθυμούν το ίδιο για τα παιδιά μας»

Τώρα το ερώτημα είναι ένα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση και είχε τους δρόμου ανοιχτούς πως θα έκλεινα τα σχολεία και δεν θα γινόταν μάθημα για να χαρούν οι  μαθητές το χιόνι; Αφού όλα θα δούλευαν ρολόι οι γονείς θα έστελναν τα παιδιά σχολείο και αυτοί θα πήγαιναν για δουλειά είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα. Μπέρδεμα…

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα