Στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη θα φτάσει την Παρασκευή η εισήγηση για τον κατώτατο μισθό η οποία θα συζητηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Αυτό είπε στην ΕΡΤ η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου για τον κατώτατο μισθό ο οποίος θα ισχύσει από την 1η Απριλίου και θα επηρεάσει 19 επιδόματα. 

Παρά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την ακριβή αύξηση του κατώτατου μισθού, η Δόμνα Μιχαηλίδου επέμεινε ότι δεν θα υπάρξει διαρροή ως την επόμενη Τετάρτη που θα ληφθε η τελικήί απόφαση με βάση την εισήγηση της προς το Υπουργικό Συμβούλιο. «Είναι μια πρόταση από Χ ως Ψ τοις εκατό. Είχαμε εισηγήσεις ακριβώς στο 3,5% καθώς οι εργοδότες σε μικρότερες επιχειρήσεις εξέφρασαν πιο συγκρατημένη ζήτηση για αύξηση, ενώ τέθηκαν και προτάσεις για αύξηση ως και 12%» τόνισε η υπουργός.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο κατώτατος μισθός είναι αποτέλεσμα τήρησης ισορροπίας στην ενίσχυση του εργατικού δυναμικού ενάντια στην ακρίβεια και στη διατήρηση ανταγωνιστικού πλαιστίου της οικονομίας, είπε επίσης.