Ασχημα τα πράγματα εξελίσσονται για τον Γιάννη Ραγκούση. Από τη μια όλα δείχνουν ότι στις νέες εκλογές θα μείνει εκτός Βουλής γιατί την έδρα θα πάρει η ΝΔ και αφετέρου γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον έκοψε από την ομάδα προβολής.

Το χειρότερο για τον Ραγκούση είναι ότι τον έκοψε σε μια περίοδο που, όπως όλα δείχνουν, το ΠΑΣΟΚ ανακάμπτει. Σε γενικές γραμμές πάντως ο Ραγκούσης είναι αντιπαθητικός στον μεσαίο χώρο και έχει μετρηθεί αυτό. Μάλλον όμως έπαιξε σημαντικότερο ρόλο η υπερπολυτελής βίλα στην Πάρο. Με τόσο χαμηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις λαϊκές γειτονιές καλύτερα να μην τα θυμάται όλα αυτά ο κόσμος.

Η αποχή των ετεροδημοτών τρομάζει την Κουμουνδούρου

Ενα από τα θέματα που συζητήθηκαν στη χθεσινή Εκλογική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πιθανότητα να αυξηθεί δραματικά η αποχή από την πλευρά των ψηφοφόρων του κόμματος, καθώς παρατηρείται έντονη απογοήτευση από το αποτέλεσμα. Μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στους ετεροδημότες.

Με δεδομένη την άνετη νίκη και την αυτοδυναμία της ΝΔ, δεν θα θελήσουν να δαπανήσουν χρήματα για να πάνε να ψηφίσουν όταν γνωρίζουν ότι έχει διαμορφωθεί από τώρα το αποτέλεσμα. Στον ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται ότι μπορεί να χάσουν μέχρι και 3% από την αποχή.