Στο 7,7% καταγράφει τη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου η δημοσκόπηση της Metron Analysis με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει ποσοστό 35,4% και τον ΣΥΡΙΖΑ 27,7%.

Και η νέα αυτή δημοσκόπηση, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, αναδεικνύει την πλήρη ανάκαμψη της ΝΔ καθώς και το γεγονός πως δύναται να συγκεντρώσει ποσοστά την πρώτη Κυριακή των εκλογών που δημιουργούν συνθήκες αυτοδυναμίας στις δεύτερες κάλπες.

Επίσης αναδεικνύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να βρει δεξαμενές νέων ψηφοφόρων και δείχνει τον λόγο για τον οποίο επιδιώκει να πλαγιοκοπήσει ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25.

Το ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου σημειώνει διψήφιο ποσοστό, όχι όμως στα όρια που ο Νίκος Ανδρουλάκης θεωρεί πως μπορεί να καταγραφεί ως ισχυρό. Συγκεκριμένα, συγκεντρώνει ποσοστό 10,7% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,6%, το ΜέΡΑ25 με 4,5% και η Ελληνική Λύση με 3,2.

Έκπληξη αποτελεί η εμφάνιση του κόμματος Νίκη με 1%, ενώ 1,5% συγκεντρώνει η Πλεύση Ελευθερίας.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 29,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23%. Μονοψήφιο εμφανίζεται το ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει 8,9% και έπεται το ΚΚΕ με 5,5% και το ΜέΡΑ25 με 3,7%. Εκτός Βουλής με 2,6% η Ελληνική Λύση.

Συντριπτική διαφορά καταγράφεται στην παράσταση νίκης με τη ΝΔ να προηγείται με 71% έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ και 2% του ΠΑΣΟΚ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 37%, υπερτερώντας του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ακολουθεί με 21%.