Προβάδισμα στον Κώστα Αγοραστό δίνει για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας η δημοσκόπηση που διενήγησε η εταιρεία Interview για λογαριασμό της ιστοσελίδας onlarissa.gr.

Στην πρόθεση ψήφου ο εν ενεργεία περιφερειάρχης συγκεντρώνει ποσοστό 43,1%, έναντι 39% του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κουρέτα. Σε σύγκριση με τα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής ο κ. Αγοραστός αυξάνει το ποσοστό του κατά 2% ενώ ο κ. Κουρέτας το αυξάνει κατά 5%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το πολύ σημαντικό ποσοστό του 17,9%. 

Το ποσοστό της αποχής αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος που στην εκτίμηση ψήφου δίνει ποσοστά από 49% έως 54% στον κ. Αγοραστό και από 43% έως 48% στον κ. Κουρέτα. Στην ανάλυση της ψήφου ανά κομματική προέλευση, εντύπωση προκαλεί η υψηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων της Ν.Δ. που επιλέγουν τον κ. Αγοραστό, η οποία ανέρχεται σε 80,7%.

Και οι στοιχηματικές εταιρείες προβλέπουν την επικράτηση του Κώστα Αγοραστού. Σύμφωνα με τις τελευταίες αποδόσεις της stoiximan, ο περιφερειάρχης δίνεται ως ισχυρό φαβορί να επανεκλεγεί με απόδοση μόλις 1.18, ενώ το ενδεχόμενο της εκλογής του Δημήτρη Κουρέτα πληρώνει 4.20.