Άμεσα ξεκινούν πλέον οι εργασίες αποκατάστασης των Γυμνασίων Παιανίας μετά την ανακοίνωση πρόθεσης χρηματοδότησης του έργου από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από τις έντονες πιέσεις που άσκησε από τον Αύγουστο του 2022 μέχρι και σήμερα ο δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης τόσο προς την ΚΤΥΠ όσο και προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το οποίο χρηματοδοτεί το έργο. Η δημοσίευση της ανακοίνωσης πρόθεσης χρηματοδότησης στο «Διαύγεια» έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Ιουνίου 2023, λίγη ώρα μετά τη συνάντηση του δημάρχου Παιανίας, συνοδευόμενου από την γγ του Δήμου Παιανίας Φωτεινή Τολούδη, με τον υπηρεσιακό υπουργό Ιωάννη Γκόλια.

Στη συνάντηση, παρουσία της γγ Υποδομών Μαρίας-Ελλης Γεράρδη, ο κ. Μάδης επεσήμανε την αναγκαιότητα να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες, ώστε να αποκατασταθεί η κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν, εξηγώντας πως δεν μπορεί να χαθεί ο πολύτιμος χρόνος της θερινής περιόδου. Στις 16.32 η κα Γεράρδη υπέγραψε την ανακοίνωση προς την ΚΤΥΠ, η οποία καλείται να υποβάλλει το τεχνικό δελτίο ώστε να εκδοθεί η απόφαση ένταξης και να οριστεί άμεσα ο ανάδοχος του έργου. Δήμος Παιανίας και ΚΤΥΠ έχουν ολοκληρώσει το προηγούμενο διάστημα όλες τις απαραίτητες ενέργειες ενώ έχουν εκδοθεί και οι απαραίτητες άδειες διευκολύνοντας την εξέλιξη των εργασιών.

«Οι αγώνες ενός χρόνου έφεραν το πολυπόθητο αποτέλεσμα»

Σε σχετική δήλωσή του, ο δήμαρχος Παιανίας ανέφερε: «Οι αγώνες ενός χρόνου έφεραν το πολυπόθητο αποτέλεσμα για τον Δήμο Παιανίας και την μαθητική κοινότητα. Με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υποδομών η ΚΤΥΠ προχωρά πλέον άμεσα στην αποκατάσταση των Γυμνασίων της πόλης αναβαθμίζοντας τα σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και τερματίζοντας την ταλαιπωρία των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Ευχαριστώ την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, τόσο τη σημερινή όσο και την προηγούμενη, για την αγαστή συνεργασία ώστε να εξασφαλιστούν τα απαιτούμενα κονδύλια. Συνεχίζουμε με την ΚΤΥΠ η διοίκηση της οποίας από την πρώτη στιγμή έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πρόβλημα που προέκυψε και συνεργαστήκαμε από κοινού για την επίλυσή του».