Στιγμές έντασης, συγκίνησης και πανηγυρισμού επικράτησαν το Σαββατοκύριακο στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Δήμου Παιανίας όπου φιλοξενήθηκε το τρίτο πανελλήνιο κύπελλο στο ξίφος μονομαχίας ανδρών/γυναικών «Ανδρέας Γερμακόπουλος – Νίκη Σιδηροπούλου» σε συνδιοργάνωση του ΑΟ Αρίστων Παιανίας και του ΠΑΟΔΗΠ και σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Στο ξίφος μονομαχίας των ανδρών νικητής αναδείχθηκε ο Σάββας Καββαδίας (ΠΑΟ) στη δεύτερη φετινή του εμφάνιση μετά το αργυρό μετάλλιο στο κύπελλο του ΑΣ Ξιφομάχος στη Θεσσαλονίκη επικρατώντας με 15-11 στον τελικό απέναντι στον έφηβο Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) ο οποίος έφτασε για πρώτη φορά σε τελικό ανδρών στην καριέρα του. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν ο Κωνσταντίνος Καραμπάσης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και ο Δημήτρης Μήτσιος-Αντωνάκος (ΛΞ Θεσσαλονίκης).

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Ανδριάνα Θεοδωροπούλου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) η οποία νίκησε με 7-6 σε έναν συναρπαστικό τελικό τη Νεφέλη Ροδοπούλου (ΑΟΦΙΨ Ίριδα). Η 19χρονη αθλήτρια του Γιώργου Πασσά κατέκτησε τη δεύτερη διαδοχική νίκη της σε πανελλήνιο κύπελλο γυναικών μετά από αυτή στη Θεσσαλονίκη στα μέσα Μαρτίου. Τα χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν η Νικόλ Χατζησαράντου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και η Μαρία Χαντζή (ΑΟΦΙΨ Ίριδα).

«Το συναίσθημα ήταν πολύ έντονο για όσους παρακολουθήσαμε τον αγώνα όλων των συμμετεχόντων. Το κλίμα υγειούς άμιλλας ήταν αυτό που ξεχώριζε καθ’ όλη τη διάρκεια παρά το γεγονός πως οι αθλητές διεκδικούσαν την διάκριση. Διοργανώσεις με τέτοια χαρακτηριστικά διδάσκουν ήθος και είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενος που φιλοξενήθηκε στον δήμο μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

«Ως πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΠ νιώθω περηφάνεια που έγινα μέρος μιας διοργάνωσης υψηλού επιπέδου και που δείξαμε πως υπάρχουν και άλλα αθλήματα στα οποία μπορούν να στραφούν οι μαθητές. Η ξιφασκία προσφέρει πλούσιο θέαμα και έντονα συναισθήματα. Τα βιώσαμε όλα σε ένα συγκλονιστικό Σαββατοκύριακο» σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΠ Κωνσταντίνα Βλάχου. 

Τέλος ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΗΠ Γιώργος Δάβαρης σχολίασε: «Η χαρά της νίκης είναι πάντα μεγάλη. Πόσο δε όταν αυτή επιτυγχάνεται μέσα στο ίδιο σου το σπίτι, στον τόπο σου όπως συνέβη για την Ανδριάνα Θεοδωροπούλου, τον Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο, τον Κωνσταντίνο Καραμπάση, τη Νικόλ Χατζησαράντου και την Ασπασία Καραμπάση. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την επιτυχία τους και θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους. Συγχαρητήρια και στον ΑΟ Αρίστων Παιανίας για την εξαιρετική δουλειά που κάνει».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Η οκτάδα των ανδρών:

1. Σάββας Καββαδίας (ΠΑΟ)
2. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
3. Κωνσταντίνος Καραμπάσης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
4. Δημήτρης Μήτσιος-Αντωνάκος (ΛΞ Θεσσαλονίκης)
5. Γιώργος Αμπάλωφ (Σπάρτακος Κορινθίας)
6. Θοδωρής Αβραμίδης (Ηρακλής Θεσσαλονίκης)
7. Γιώργος Μήνας (Σπάρτακος Κορινθίας)
8. Βασίλης Τσώκας (ΟΞΙΦ)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Η οκτάδα των γυναικών:

1. Ανδριάνα Θεοδωροπούλου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
2. Νεφέλη Ροδοπούλου (ΑΟΦΙΨ Ίριδα)
3. Νικόλ Χατζησαράντου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
4. Μαρία Χαντζή (ΑΟΦΙΨ Ίριδα)
5. Ελευθερία Μιμιγιάννη (ΑΣΑΟ)
6. Χριστίνα Μπορονκάυ (Λύγκας Πεντέλης)
7. Νεφέλη Ρασπόπτση (ΟΞΙΦ)
8. Ασπασία Καραμπάση (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)