Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης λειτουργεί οριζόντια για όλο το κράτος τονίζει σε συνέντευξη του ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Παπαστεργίου, περιγράφοντας τον σχεδιασμό του για μια σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των πολιτών. Όπως με την αντιμετώπιση της βίας των ανηλίκων αφού το υπουργείο υλοποιεί πλατφόρμα μέσω της οποίας οι γονείς θα ενημερώνονται για τα εργαλεία και τις ρυθμίσεις γονικού ελέγχου με τα οποία μπορούν να επιτηρούν τη χρήση του διαδικτύου και τις εφαρμογές στο κινητό των παιδιών τους.

«Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, χρειάστηκαν 25 χρόνια ώστε να τοποθετηθούν ζώνες ασφαλείας στα αυτοκίνητα, ενώ όλα έδειχναν ότι οι ζώνες σώζουν ζωές. Παρόμοια είναι η κατάσταση σήμερα όσον αφορά τα παιδιά και τους εφήβους και τη χρήση των ψηφιακών πλατφορμών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ο εθισμός παιδιών και εφήβων στην οθόνη αυξάνεται με εκθετικούς ρυθμούς. Σαφέστατα απαιτείται διακρατική συνεργασία και διαμόρφωση σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενός αυστηρού θεσμικού πλαισίου.
Ωστόσο πέραν αυτού, γονείς, δάσκαλοι, πολιτεία πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση καθώς πρόκειται για ένα φαινόμενο με σημαντικές προεκτάσεις όπως το bullying, η βία ανηλίκων, η κατάθλιψη. Στην κατεύθυνση αυτή υλοποιούμε μια πλατφόρμα μέσω της οποίας οι γονείς θα ενημερώνονται για τα εργαλεία και τις ρυθμίσεις γονικού ελέγχου με τα οποία μπορούν να επιτηρούν τη χρήση του διαδικτύου και τις εφαρμογές στο κινητό των παιδιών τους» τονίζει σε συνέντευξή του στο mononews.gr ο Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Αργά ή γρήγορα έρχεται η ώρα που αγοράζουμε κινητά τηλέφωνα στα παιδιά μας. Πέρα από τις συζητήσεις που φυσικά τότε κάνουμε μαζί τους για την ορθή χρήση του διαδικτύου και τους κινδύνους που διατρέχουν είναι καλό να χρησιμοποιήσουμε και ένα τέτοιο εργαλείο» τονίζει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και προσθέτει:
«Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να περιορίσουμε τον χρόνο που περνούν στην οθόνη, να αποκλείσουμε την πρόσβαση σε συγκεκριμένες εφαρμογές και ακατάλληλο περιεχόμενο, να προσδιορίσουμε τις επαφές με τις οποίες μπορούν να μιλήσουν και να ανταλλάξουν μηνύματα. Απαιτούνται μερικά απλά βήματα τα οποία και θα περιγράφονται στην σχετική πλατφόρμα».
Για τους λογαριασμούς ρεύματος ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης επισημαίνει πως θα μπορούμε να αλλάξουμε πάροχο με ένα κλικ μέσω του gov.gr wallet από το κινητό μας.