Την εκτίμηση ότι οι πολίτες αξιολογούν πρώτα την οικονομία ακόμα και σε περιόδους μεγάλων προβλημάτων και ζητημάτων που θα μπορούσαν να πλήξουν δημοσκοπικά μια κυβέρνηση έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, ο οποίος επισήμανε ότι αυτός είναι ο λόγος που η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένουν άτρωτοι.

Μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ, ο κ. Μαύρος είπε ότι «ο πολίτης, το πρώτιστο πράγμα που βάζει ακόμα και σε πολύ δύσκολες ηθικά στιγμές, είναι η οικονομία. Στην οικονομία λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία και κυρίως ο πρωθυπουργός είναι μέχρι στιγμής άτρωτοι. Άρα λοιπόν, όσο η οικονομία είναι αυτή που εισπράττει το γενικότερο κλίμα γύρω γύρω, δεν υπάρχουν σοβαρές απειλές για την κυβέρνηση». 

Ο Δημήτρης Μαύρος μίλησε για τις παραιτήσεις υπουργών και χαρακτήρισε «περίπλοκες» τις αποφάσεις που λαμβάνονται. Όπως εξήγησε, όταν συμβαίνουν ιδιαίτερα δυσάρεστα γεγονότα στα οποία φαίνεται η νοοτροπία που υπάρχει στη χώρα «μοιραία εκεί οι καραμπόλες οδηγούν σε κάποιες παραιτήσεις και η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει δείξει ότι έχει υπουργούς οι οποίοι έχουν την ευαισθησία να παραιτηθούν».