Ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος και βουλευτής Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε, στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

avramo-gkoyteresjpg-2.jpg

Ο Δ. Αβραμόπουλος και ο Αντόνιο Γκουτέρες, τους οποίους δένει παλιά συνεργασία και σταθερή φιλία, συζήτησαν για τις εξελίξεις στο περιβάλλον διεθνούς και περιφερειακής ασφάλειας καθώς και για το μεταναστευτικό. Συγκεκριμένα, συνομίλησαν για τα νέα δεδομένα στο Κυπριακό και τις σχέσεις Ελλάδος - Τουρκίας, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Συναντήθηκε επίσης με τον αναπληρωτή γ.γ για θέματα Αντιτρομοκρατίας, κ. Vladimir Voronkov και με εθνικές κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες καθώς και με την πρόεδρο της IPU κα. Tulia Ackson.

Συμβολική ήταν και η συνάντησή του με δύο Ιταλούς: τον κεντροαριστερό πρώην υπουργό Μαουρίτσιο Λίπι και τον πρώην πρόεδρο της βουλής και σήμερα γερουσιαστή Πιέρ Φερντινάντο Καζίνι με τον Έλληνα βουλευτή να φωτογραφίζεται σταθερά στο... κέντρο.

avramo.jpg

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος βρέθηκε στη Νέα Υόρκη ως επικεφαλής της διακομματικής επιτροπής του ελληνικού κοινοβουλίου με στην ετήσια ακρόαση που συνδιοργανώθηκε από τον ΟΗΕ και την IPU (Διεθνής Διακοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία)